Πολιτική

Εκτός ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή για σκάνδαλο διαφθοράς- Συνελήφθη ο σύντροφός της


Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνάται από τις βελγικές αρχές.

Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες μαζί με άλλα 3 άτομα, ως ύποπτοι για δωροληψία, ενώ η ίδια προσήχθη για ανάκριση.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη». 

Σύμφωνα με τον Ant1, έγινε έρευνα στο σπίτι της ευρωβουλευτή από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019. Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη Νοεμβρίου, η Εύα Καϊλή, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε πως το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα, σημειώνοντας ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

«Κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο, πάλι παίρνουν το φυσικό αέριο τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί», ανέφερε η ίδια.

Η συγκεκριμένη αναφορά είχε ενοχλήσει σφόδρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας πως «δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα