Επιχειρήσεις

Εκτός κούρσας για Εγνατία η Ελλάκτωρ -Μάχη μεγαλομετόχων στη ΓΣ


Απόντος του ομίλου Ελλάκτωρ - που δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα προσφορά και έχει προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα - "τρέχουν" οι διαδικασίες του διαγωνισμού παραχώρησης για την Εγνατία Οδό, όπου συμμετέχουν δύο μεγάλες κοινοπραξίες αποτελούμενες από ελληνικές εταιρείες και γαλλικούς ομίλους.

Εμπρόθεσμες προσφορές έχουν καταθέσει δυο κοινπρακτικά σχήματα: Του γαλλικού ομίλου Vinci με Μυτιληναίο-Αβαξ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την επίσης γαλλική EGIS.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ελλάκτωρ, που ζητά να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης προσφορών, έχει οριστεί να συζητηθεί στις 10 Μαϊου. Μέχρι τότε όμως η διαγωνιστική διαδικασία θα συνεχισθεί και οι προσφορές θα ανοίξουν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ελλάκτωρ θα μείνει οριστικά εκτός κούρσας.

Ο αποκλεισμός από το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ που "τρέχει" αυτή τη χρονική περίοδο, ρίχνει "λάδι στη φωτιά" των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στην Ελλάκτωρ, όπου δύο ομάδες μεγαλομετόχων μάχονται για τον έλεγχο του ομίλου.

Οι δύο μονομάχοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. H πλευρά της ολλανδικής Reggebourg και η διορισμένη από αυτή διοίκηση επιδιώκουν λήψη απόφασης για ΑΜΚ 120,5 εκατ. ευρώ. Η αντίπαλη πλευρά των εφοπλιστών Δ. Μπάκου - Γ. Καϋμενάκη επιδιώκει αλλαγή διοίκησης ως προϋπόθεση για να αποδεχθεί - υπό όρους -ΑΜΚ μικρότερου ποσού.

Οι μετοχικοί συσχετισμοί δυνάμεων καθιστούν ανέφικτη τη λήψη απόφασης για ΑΜΚ αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα