Τουρισμός

Εκτός καραντίνας τα ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς -Εξαιρείται η Μύκονος


Εκτός καραντίνας, πλην της Μυκόνου, βγαίνουν τα ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη χώρα μας.

H Mύκονος μαζί με την Κρήτη ήταν τα δύο ελληνικά νησιά που είχαν παραμείνει στην «κόκκινη» λίστα των Βρετανών, μετά τις αποφάσεις της περασμένης εβδομάδας. Τώρα, σημαντική προσθήκη για τη χώρα μας,είναι ότι στην «πράσινη» λίστα των Βρετανών περιλαμβάνεται πλέον και η Κρήτη, πράγμα που σημαίνει ότι το νησί, που αποτελεί και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στα «πακέτα» των tour operators, προστίθεται στην ασφαλή λίστα και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το νησί δε θα χρειάζεται να τίθενται σε καραντίνα από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Οι Βρετανοί είχαν βάλει στην «κόκκινη» λίστα τον περασμένο Σεπτέμβριο επτά ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο, φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση τόσο με τη μαζική φυγή Βρετανών επισκεπτών όσο και με τις μαζικές ακυρώσεις. Την περασμένη εβδομάδα έγινε άρση του μέτρου για πέντε από αυτά και σήμερα για την Κρήτη.

Σήμερα ελήφθη και η απόφαση των Βρετανών για την Ιταλία, με τους ιταλικούς προορισμούς να πηγαίνουν στο «κόκκινο» : Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αγγλία από την Ιταλία θα πρέπει να τίθενται σε αυτό-περιορισμό από τις 4.00 το πρωί της Κυριακής. Η προσθήκη για τους ιταλικούς προορισμούς έγινε μετά τις ανακοινώσεις για την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, με την προσθήκη επιπλέον 8.804 κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις