Χρηστικά

Έκτακτο επίδομα σε 3 κατηγορίες επιστημόνων-Τι θα ισχύσει με το δώρο Χριστουγέννων


Με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπεται χορήγηση έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας. Αυτό έκανε γνωστό στη σημερινή (19/11) ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Όπως είπε, το κονδύλι για την έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων. Εξετάζεται να συμπεριληφθούν και άλλες επιστημονικές κατηγορίες που καταβάλλουν αυτήν την ειδική εισφορά υπέρ του κλάδου ανεργίας.

Σε σχέση με το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι  θα υπολογιστεί, βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις ημέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" θα καταβληθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους, μέσω του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ". Επιδίωξη είναι η καταβολή να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο και όπως αυτό είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα