Αγορές

Eξωράισαν την εικόνα στο χρηματιστηριο


Με μαζικές αγοραστικές παρεμβάσεις στο τελευταίο 5λεπτο της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες "σύρθηκαν" σε θετικό έδαφος και η εικόνα της αγοράς εξωραϊστηκε πλήρως, αφήνοντας υποσχέσεις για περαιτέρω άνοδο.

Μέχρι εκείνη την ώρα όλα έδειχναν ότι η πολυήμερη τεχνική αντίδραση έχει ολοκληρωθεί και ότι η μάχη θα δοθεί για να αποτραπεί νέα διόρθωση. Η συνέχεια παραμένει ανοιχτό στοίχημα, με τους τεχνικούς δείκτες να συνηγορούν σε μικρή περαιτέρω άνοδο και τους αναλυτές να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Το σημαντικό είναι ότι μετά από επτά συναπτές ημέρες ανόδου ο ΓΔ επέστρεψε στην περιοχή  των 875 μονάδων, που είχε αποτελέσει στο παρελθόν ισχυρή αντίσταση και στη φάση της διόρθωσης απεδείχθη ανίσχυρη στήριξη. Τώρα φαίνεται ότι δημιουργεί πάλι βάση στήριξης σ'αυτή την περιοχή - στοιχείο που μένει να επιβεβαιωθεί στις δύο επόμενες συνεδριάσεις.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί σήμερα νευρικότητα και σημειώνονται μεγάλες διακυμάνσεις, ενώ η Wall Street  σημειώνει μικρές απώλειες την πρώτη ώρα συναλλαγών.

 Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ συνεδρίαση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με σημαντικά κέρδη. Γρήγορα όμως οι δείκτες πήραν καθοδική κατεύθυνση, έχασαν τα κέρδη και παρέμειναν στο κόκκινο. ως το τελευταίο 10λεπτο της συνεδρίασης.

 Οι αγοραστικές παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής άλλαξαν άρδην την εικόνα, δίνοντας θετικό πρόσημο στους δείκτες.

Ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε  στις 877,99 μονάδες με άνοδο 0,19%. Ενδοσυνεδριακά σημείωσε υψηλό +0,56% (στις 881,3) και χαμηλό  -0,47 (στις 872,24).

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,27%, κλείνοντας στις 2.090,9 μονάδες. Οριακή μεταβολή +0,0,05% σημείωσε ο FT40M των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης ξεκίνησε με +0,47%, γύρισε καθοδικά μέχρι -0,53% και τερμάτισε στο απόλυτο υψηλό ημέρας, με +0,71%. Alpha +1,1%, Eurobank και Attica Bank +0,8%, Εθνική, Πειραιώς και  Ελλάδος +0,2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Βιοχάλκο +2,5%, ΕΧΑΕ +1,8%, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και Lamda +1%, Τιτάν +0,9%, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Σαράντης +0,5%. .

 Στον αντίποδα Ελλάκτωρ -4,5%, Jumbo -1,1%, Coca-Cola -0,8%, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ -0,6%.

Στα mid caps εντυπωσίασε η Intralot με +9,9%% και συναλλαγές 904.777 τμχ. Ακολούθησαν Ολυμπιακή Τεχνική + 2,1%, Quest +1,9%, Κρι-Κρι +1,4%.

 Στη μικρή κεφαλαιοποίηση αξιόλογα κέρδη με μεγάλο όγκο συναλλαγών σημείωσαν: Μουζάκης +5%,  ΜΕΒΑΚΟ +4,2%,  Ευρωσύμβουλοι +3,8% Φιερατέξ +3,7%, Καμπάς και Τράστορ +3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα