Αγορές

Εξάντληση δυνάμεων στο χρηματιστήριο


Μετά από 6 ημέρες αργής, βασανιστικής ανόδου, η ανάκαμψη-αντίδραση φαίνεται ότι ολοκληρώνεται στο ΧΑ και η αγορά αναζητά  σημεία στήριξης, προσπαθώντας να αποφύγει μία νέα διορθωτική κίνηση.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με σημαντικά κέρδη. Γρήγορα όμως οι δείκτες πήραν καθοδική κατεύθυνση, έχασαν τα κέρδη και τώρα κινούνται στο κόκκινο.

 Σε αντίθετη πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,που ξεκίνησαν με μικρές απώλειες και τώρα κινούνται σε θετικό έδαφος.

 Στο ΧΑ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο συνολικός τζίρος μικρός - περίπου 14,4 εκατ.ευρώ σε τρεις ώρες συνεδρίασης.

Μεικτή εικόνα στα blue chips και στο τραπεζικό ταμπλό. Στο προσκήνιο βρίσκονται και σήμερα μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης που σημειώνουν μεγάλη άνοδο με αξιόλογο όγκο συναλλαγών.

 Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ μετά από έξι συναπτές ημέρες ανόδου ο ΓΔ επέστρεψε στην περιοχή  των 875 μονάδων, που είχε αποτελέσει στο παρελθόν ισχυρή αντίσταση και στη φάση της διόρθωσης απεδείχθη ανίσχυρη στήριξη. Κρίσιμη η υπέρβαση της, που προϋποθέτει αυξημένο όγκο συναλλαγών.

 Προς το παρόν  η περιοχή αυτή αποδεικνύεται ισχυρή αντίσταση, όπου ανακόπτεται η ανοδική κίνηση.

 Ο Γενικός Δείκτης κινείται τώτα στις  874μονάδες με απώλειες 0,30%, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρας +0,56%, στις 881,3.  Κατά 0,25% υποχωρεί ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στις 2.090,9 μονάδες. Οριακή μεταβολή +0,1% σημειώνει ο FT40M των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης ξεκίνησε με +0,47%, γύρισε καθοδικά μέχρι -0,53% και τώρα βρίσκεται στο +0,20%.  βυθίστηκε ταχύτατα, κλείνοντας  στο κόκκινο με -0,18%. Εθνική +1%, Attica Bank +0,8%,  Ελλάδος +0,7%,  Alpha και Eurobank +0,2%, Πειραιώς -0,8%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Βιοχάλκο +2%, Lamda +1%, ΕΧΑΕ +0,8%, Motor Oil +0,4%, Coca-Cola +0,3%.

 Στον αντίποδα Ελλάκτωρ -3,4%, Jumbo -2,5%, ΑΔΜΗΕ -1,2%, ΔΕΗ και ΟΤΕ -1%.

Στα mid caps Intralot +6%, Quest +2%, Ολυμπιακή Τεχνική + 1,2%, Eυρ. Πίστη και Ικτίνος +1%.

 Στη μικρή κεφαλαιοποίηση αξιόλογα κέρδη με μεγάλο όγκο συναλλαγών σημειώνουν:  Ευρωσύμβουλοι +5%, Frigoglass +3,2%, Τράστορ +3%,  Βιοκαρπέτ +2,5%.

Διαβάστε επίσης