Πολιτική

Εκλογές ζητά η Φ. Γεννηματά


Λόγο για γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα, έκανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του Κοινοβουλίου, με αφορμή τη διαδικασία παροχής, ή μη, της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να στηρίξει την εν λόγω πρόταση, ενώ ζήτησε την άμεση διενέργεια εκλογών.

Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά τελικά δεν είχαμε δει τίποτα. Δεν υπάρχουν όρια στη γελοιοποίηση. Έπρεπε την Κυριακή να προκηρυχθούν εκλογές», προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται την απόφαση του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό για τη σύγκριση με την κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκεκριμένα στον χαρακτηρισμό αυτής ως «κουρελού», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν εθνικής σωτηρίας και όχι θέατρο».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως η πολιτική ζωή γελοιοποιείται, συμπληρώνοντας ότι «δεν αντέχουμε τη φαροσκομωδία που έστησαν Τσίπρας και Καμμένος».

Εν συνεχεία, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το ήθος του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκη.

«Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο. Ένας συνεταιρισμός που έκανε τεράστια ζημιά στη χώρα. Ο κ. Καμμένος αφήνει τους μισούς του βουλευτές στην κυβέρνηση κατά κυριότητα και τους άλλους μισούς κατ' επικαρπία», ανέφερε, για να προσθέσει «για πια κυβέρνηση ζητάτε ψήφο; Είδα τους ίδιους υπουργούς στα έδρανα, τους ίδιους υπουργούς σε μια κυβέρνηση που έχασε τη δεδηλωμένη. Η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από τα παζάρια της ντροπής. Δεν σας εμπιστεύομαστε κ. Τσίπρα, ούτε για τα εθνικά θέματα ούτε για την έξοδο της χώρας από την κρίση», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν σας εμπιστεύομαστε γιατί με τις ενέργειες σας δημιουργείτε τεράστιο δημοκρατικό πρόβλημα στη χώρα και με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη έχουμε ζήτημα θεσμικής εκτροπής. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Το μόνο που καταφέρατε είναι η "κωλοτούμπα" κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μια κυβέρνηση γατζωμένη στις καρέκλες και μια αντιπολίτευση που λαχταρά να την αντικαταστήσει. Δεν είναι λύση, η λύση είναι η μια ριζική αλλαγή», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης