Αγορές

Εκ νέου άνοδος στην Wall Street


Με ήπια κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια διατήρησης του θετικού κλίματος που έχει προκύψει από την εξομάλυνση (σε ένα βαθμό) των σχέσεων Ουάσινγκτον - Πεκίνου. Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές κάθε νέο από την μεγάλη εμπορική κόντρα είναι ικανό να επηρεάσει ενδοσυνεδριακά ή σε βραχυπρόθεσμη βάση, ωστόσο αναζητείται ακόμη η "χρυσή τομή", ώστε να μειωθεί η νευρικότητα στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως με δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως είναι διατεθειμένος να παρέμβει  στην υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η CFO της Huawei, αν αυτό βοηθούσε στην εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Πέραν τούτου, κρατικές κινεζικές εταιρείες έχουν παραγγείλει τουλάχιστον 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας. Πρόκειται για τις πρώτες εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με το Reuters, στοιχείο που αποδεικνύει πως γίνονται προσπάθειες σε διπλωματικό/παρασκηνιακό επίπεδο.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 1,6% τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2015, μετά την αναθεωρημένη άνοδο 0,5% του Οκτωβρίου.

Απώλειες 0,90% σημειώνουν οι τιμές του αργού πετρελαίου το οποίο κινείται στα 50,70 δολ. το βαρέλι. Ήπια πτώση καταγράφει και ο χρυσός κατά 0,30% στα 1,246 δολ. η ουγγιά.

Για την ώρα

  • Dow Jones +0,55%
  • Nasdaq +0,40%
  • S&P500 0,45%

 

Διαβάστε επίσης