Ενέργεια

Εγκρίθηκε επένδυση €340 εκατ. σε FSRU από την Motor OIl


Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε σήμερα το επενδυτικό σχέδιο της Motor Oil  για τη δημιουργία πλωτού τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στην Κόρινθο.

Πρόκειται για στρατηγική επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 339,6  εκατ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί μέσως της εταιρείας "Διώρυγα Gas", θυγατρικής της Motor Oil.

Η "Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου" (FSRU) θα εγκατασταθεί σε θαλάσσια περιοχή κοντά στους Αγίους Θεοδώρους και στα διυλιστήρια της Motor OIl. Η αδειοδότηση της θα γίνει με διαδικασίες fast track.

Ο Τερματικός Σταθμός και η Μονάδα Αποθήκευσης θα διασυνδέονται μέσω χερσαίου αγωγού με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου. Θα κατασκευαστούν 4 διακριτά τμήματα, από τα οποία τα δυο χαρακτηρίζονται ως Hydrogen-Ready, καθώς με ελάχιστες τροποποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη μεταφορά υδρογόνου.

Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), προβλήτα (Hydrogen Ready) με τον αναγκαίο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις ξηράς (Hydrogen Ready) που θα συνδέονται με το σύστημα μεταφοράς.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα