Ελλάδα

Εγκλωβισμένοι από χθες 200 Έλληνες σε αεροδρόμιο του Λονδίνου


Στο αεροδόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου παραμένουν εγκλωβισμένοι από χθες το πρωί 200 Έλληνες (φοιτητές και εργαζόμενοι), περιμένοντας να επαναπατρισθούν. Όπως έγινε γνωστό, η τελευταία πτήση από Λονδίνο προς την Ελλάδα ακυρώθηκε, καθώς με κυβερνητική απόφαση διακόπτονται οι πτήσεις από την Βρετανία. 

Εγκλωβισμένοι υποστήριξαν, μιλώντας στο MEGA, ότι είχαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει ότι ήδη από χθες βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Βρετανία και επιρρίπτει την ευθύνη στην αεροπορική εταιρία.

Οι 200 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο Λονδίνο αγωνιούν και ζητούν να βρεθεί λύση για τον επαναπατρισμό τους, καθώς ο κορονοϊός καλπάζει στη Βρετανία. «Είχαμε εντολή ότι Δευτέρα και Τρίτη μπορούσαμε να πετάξουμε μόνο για επαναπατρισμό» δήλωσε μία από τους εγκλωβισμένους.

Όπως είπε, προσπαθούν να μάθουν από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο τι πρέπει να κάνουν, τώρα που η πτήση για Ελλάδα ακυρώθηκε. Ο εκνευρισμός είναι μεγάλος, η ανακοίνωση μάλιστα της ακύρωσης των πτήσεων έγινε την ώρα που παρέδιδαν τις αποσκευές τους, για να πετάξουν.

Σύμφωνα με τους εγκλωβισμένους, πολλοί από αυτούς δεν έχουν χρήματα για να φύγουν από το αεροδρόμιο, αφού τα εισιτήρια για την επιστροφή στην Ελλάδα ήταν πολύ ακριβά. Αρκετοί έχουν αφήσει τις δουλειές τους και έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια τους.