Επιχειρήσεις

ΔΣ της Reds/Καμπάς: Χαμηλή η προσφορά της Reggeborgh (€2,48/μετοχή)


Αίσθηση και ερωτητικά προκαλεί η στάση του  Διοικητικού Συμβουλίου της  εταιρείας Reds/Καμπάς, το οποίο εκφράζοντας αιτιολογημένη γνώμη για την υποχρεωτική δημόσια πρότασης της Reggeborgh, θεωρεί χαμηλό το προσφερόμενο τίμημα των 2,48 ευρώ ανά μετοχή.

Επισημαίνεται ότι η Reds/Καμπάς ανήκει στον όμιλο Ελλάκτωρ (κατά 55,5%) και μέσω αυτού ελέγχεται μετοχικά από την Reggeborgh, η οποία μπορεί να ορίζει το Διοικητικό  Συμβούλιο.

Πηγαίνοντας λοιπόν κόντρα στα "αφεντικά", το ΔΣ απεφάνθη ότι η οικονομικά προσφορά τους για τις σε διασπορά μετοχές της Reds/Καμπάς είναι χαμηλή σε σχέση με την αξία της εταιρείας. Αυτή η "αιτιολογημένη γνώμη" τους συνιστά ουσιαστικά προτροπή προς τους μικρομετόχους να μη δώσουν τις μετοχές τους στην προσφερόμενη τιμή.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Reds, το προσφερόμενο αντάλλαγμα των 2,48 ευρώ ανά Μετοχή "δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο", καθώς βρίσκεται εκτός και κάτω των ορίων του Εύρους Αξίας ανά μετοχή που αναφέρεται στην Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου.

Τώρα το 55,46% της Reds ανήκει στην Ελλάκτωρ (ελέγχεται δηλαδή από την Reggeborgh).

  • Το 11,66% κατέχει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος (ο οποίος είναι πρόεδρος της εταιρείας και χθες ανακοινώθηκε η παραίτηση του από τη θέση του προέδρου στην "Ακτωρ") )
  • 7,14% κατέχει ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης
  • 4,8% έχει η ολλανδική Prosilio N.V. στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσωπούνται συμφέροντα της οικογένειας Μπόμπολα. Προχθές η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δρα συντονισμένα με την Reggeborgh στη διαδικασία της δημόσιας πρότασης, άρα δεν πρόκειται να παραχωρήσει τις μετοχές της

Η δημόσια πρόταση της Reggeborgh αφορά ουσιαστικά το υπόλοιπο περίπου 20% της Reds/Καμπάς.

Η εταιρεία ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ολλανδικό γκρουπ και τους άλλους μεγαλομετόχους της, καθώς έχει "στα σκαριά" τρία μεγάλα project  επενδυτικής δαπάνης 500 εκατ. ευρώ. Σ' αυτά περιλαμβάνονται η αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης στην παλιά αμερικανική βάση στις Γούρνες (Κρήτη) το Cambas Project, η Μαρίνα Αλίμου και η επέκταση του Smart Park στα Σπάτα,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα