Επιχειρήσεις

Δημόσια πρόταση εξαγοράς των μετοχών Reds/Καμπάς με premium 23%


Δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Reds/Καμπάς καταθέτει ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh, προσφέροντας μάλιστα τίμημα 23% υψηλότερο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.

Η πρόταση είναι υποχρεωτική από το νόμο, δεδομένου ότι το ολλανδικό γκρουπ απέκτησε το 46,15% της Ελλάκτωρ και μέσω αυτής  ελέγχει πλέον και την Reds/Καμπάς.
 Επισημαίνεται ότι η Ελλάκτωρ κατέχει το 55,46% της Reds/Καμπάς, ενώ η ολλανδική εταιρεία Prosilio που ενεργεί συντονισμένα με την Reggeborgh κατέχει επιπλέον  4,81%. Ετσι ο όμιλος συγκεντρώνει συνολικό ποσοστό 60,27% και καταθέτει δημόσια πρόταση για την εξαγορά των υπόλοιπων  μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 39,73%.
 Η προσφορά κατατίθεται από την επίσης ολλανδική RB Ellaktor Holding, μέσω της οποίας η Reggeborgh ελέγχει την Ελλάκτωρ – και μέσω αυτής  την Reds/Καμπάς.

Οι Ολλανδοί προσφέρουν τίμημα 2,48 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο είναι 23% υψηλότερο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή (2,02 ευρώ στο κλείσιμο της Παρασκευής).
Επισημαίνεται ότι η Eurocorp ΑΕΠΕΥ που διενήργησε την κατά νόμο απαιτούμενη αποτίμηση, προσδιόρισε την αξία της μετοχής της Reds/Καμπάς σε 1,95 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ανεξάρτητα από το ποσοστό μετοχών που θα συγκεντρώσει η Reggeborgh, η Reds/Καμπάς θα παραμείνει στο χρηματιστήριο. Οι Ολλανδοί έχουν αποσαφηνίσει ότι δεν σκοπεύουν να αποσύρουν την εταιρεία από το ΧΑ.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα