Οικονομία

Δραγασάκης: Η ΝΔ έβαλε την οικονομία σε κρίση από το 2019, πολύ πριν από την πανδημία


Σχολιάζοντας τα στοιχεία σχετικά με το ΑΕΠ του α' τριμήνου του 2020, που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι η «κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει την οικονομία σε κρίση ήδη από τα τέλη του 2019, πολύ πριν όχι μόνο από το lockdown, αλλά και από την εμφάνιση της πανδημίας». 

Η πλήρης δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακόλουθη:

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ έχει βάλει την οικονομία σε κρίση ήδη από τα τέλη του 2019, πολύ πριν όχι μόνο από το lockdown, αλλά και από την εμφάνιση της πανδημίας:

* Σε όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (τρίμηνο προς τρίμηνο) ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2019 έχει ξεκινήσει η υποχώρηση που συνεχίζεται έκτοτε μέχρι και σήμερα 

* Σε όρους ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας (χρονιά προς χρονιά) το 4ο τρίμηνο του 2019 υστερούσε κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018 

Η ΝΔ -που εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την... αναιμική ανάπτυξη του 2%, υποσχόμενη 4% και ενώ παρέλαβε την οικονομία στο +2,8%- σε μόλις 9 μήνες καταγεγραμμένης διακυβέρνησης έχει «επιτύχει» να συρρικνώσει την οικονομία τουλάχιστον στα 2/3 της περιόδου αυτής.

Σε αυτήν την κατάσταση, λοιπόν, βρήκε την ελληνική οικονομία η κρίση και το δίμηνο lockdown. Σε κατάσταση σοβαρής εξασθένισης. Και η κυβέρνηση, με την πολιτική που ασκεί, όχι μόνο αδυνατεί να προστατέψει το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά την ίδια στιγμή πριμοδοτεί συγκεκριμένα συμφέροντα, πολλές φορές και με αδιαφανείς διαδικασίες».

Διαβάστε επίσης