ΕΥΖην

Downtown Circle, όραμα μίας "μητρόπολης" 550 μέτρα πάνω από το Ντουμπάι


Όταν υπάρχουν πολλά χρήματα από εξαγωγές ορυκτών καυσίμων, η φαντασία εξακοντίζεται: Το αρχιτεκτονικό γραφείο Znera οραματίστηκε τον Downtown Circle, έναν ουρανοξύστη για να χτιστεί γύρω από τον Burj Khalifa, στο κέντρο του Ντουμπάι.

Σχεδιάστηκε να έχει ύψος 550 μέτρα και περίμετρο 3.000 μέτρα και να αποτελείται από δύο διασυνδεόμενους βασικούς δακτύλιους, στους οποίους θα φιλοξενούνται χώροι κατοικιών, εμπορίου, πολιτισμού και δημόσιοι χώροι.

Και θα τυλίγει το υψηλότερο κτήριο του πλανήτη, τον ουρανοξύστη Burj Khalifa, που σχεδίασε το γραφείο Skidmore, Owings and Merrill.

Το Znera αποκαλεί «συνεχή μητρόπολη» τον Downtown Circle και πιστεύει ότι θα προσφέρει λύση στην ταχύτατη αστικοποίηση του Ντουμπάι και αύξηση του πληθυσμού του.

«Η προτεινόμενη μεγα-δομή προσφέρει εναλλακτική στους κατά μόνας και μη συνδεδεμένους πύργους που απαντώνται στις περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές. Με περίμετρο τριών χιλιομέτρων, ο δακτύλιος λειτουργεί ως μία συνεχή μητρόπολη που είναι ευέλικτη και κοιτά μπροστά» σχολίασαν οι αρχιτέκτονες.

Ανάμεσα στους δακτύλιους, σαν σε σάντουιτς, μία «στρώση» πράσινου την οποία το ZNera χαρακτηρίζει «πράσινο πνεύμονα» των κτιρίων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα