Τράπεζες

Διπλό χτύπημα από το εφοπλιστικό δίδυμο Καϋμενάκη-Μπάκου στις τράπεζες


Μπαίνουν στην Παγκρήτια και στη Συνεταιριστική Τρ. Σερρών

Διπλό χτύπημα στον τραπεζικό κλάδο από το εφοπλιστικό δίδυμο Καϋμενάκη-Μπάκου, που απέκτησε πρόσφατα τον έλεγχο της κατασκευαστικής Intrakat εξαγοράζοντας ποσοστό από τον Σωκράτη Κόκκαλη: Μπαίνουν στην αύξηση  μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, όπου θα αποκτήσουν έως 33%, ενώ παράλληλα αποκτούν στρατηγική συμμετοχή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών.

Οι δύο εφοπλιστές εισέρχονται στη Συνεταιριστική Σερρών με 35 εκατ. ευρώ, ενώ στην Παγκρήτια θα εισφέρουν έως 65 εκατ. ευρώ.

H επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, απέστειλε σήμερα επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, όπου  γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Lyktos Participations, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα δεν συμμετείχε τελικά στην ΑΜΚ, επομένως το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας μειώνεται στο 11,5%.

Η απόκτηση στρατηγικών συμμετοχών σε τράπεζες είναι ένα ακόμη βήμα των εφοπλιστών Μπάκου- Καϋμενάκη για τη συγκρότηση ενός ισχυρού επιχειρηματικού conglomerate με ισχυρή παρουσία σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς - από τις κατασκευές και τα χρηματοπιστωτικά έως τα media -  όπου εξαγόρασαν ήδη το κανάλι Αction 24.

 Επονται κινήσεις στον ενεργειακό τομέα - με έμφαση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - και στο real estate.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα