Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, φθορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Μικρές διαφοροποιήσεις στην πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος δείχνει νέα δημοσκόπηση της Interview, που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύεται, την ΝΔ να υφίσταται και το ΠΑΣΟΚ να χάνει μικρό ποσοστό.

Οι (περιορισμένες) απώλειες του κυβερνώντος κόμματος θεωρούνται φυσιολογική, αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς η ΝΔ βρέθηκε πρόσφατα αντιμέτωπη με σύσσωμη της αντιπολίτευση κι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης για τα αγροτικά, τον γάμο ομοφύλων, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων κλπ

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Politic και είναι η τέταρτη διαδοχική που δείχνει να συρρικνώνονται τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να παγιώνεται στη δεύτερη θέση.

Από το κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας επωφελείται και η Ελληνική Λύση, η οποία ενισχύεται και είναι κοντά σε διψήφιο ποσοστό. Στην έρευνα αποτυπώνεται και η δυσαρέσκεια προς τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, περί «sugar daddies»: Το ΚΚΕ υποχωρεί κατά μισή μονάδα, ενώ η δημοφιλία του Γενικού Γραμματέα του πέφτει κατά οχτώ μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: 

ΝΔ:              ...    28,5% (από 29,1% στην προηγούμενη)
ΣΥΡΙΖΑ:............. 12,2% (από 11,9%)
ΠΑΣΟΚ:............ 10,5% (από 11%)
ΚΚΕ:................... 6,5% (από 7%)
Ελληνική Λύση:.. 8,0% (από 7,5%)
Νέα Αριστερά: ....3,9% (από 4%)
Πλεύση:.............. 2,0% (από 2,5%)
Σπαρτιάτες:........ 1,9% (από 2%)
ΝΙΚΗ..................: 4,7% (από 4,1%)
Οι αναποφάσιστοι είναι 13,4% (από 13,9%).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα