Επιχειρήσεις

Dimand - Prodea: Μεγάλα έσοδα-κέρδη από τον Πύργο του Πειραιά


Μεγάλα σταθερά έσοδα από ενοίκια και μελλοντικά κέρδη-υπεραξίες από την πώληση χώρων καταστημάτων και γραφείων στον Πύργο του Πειραιά αναμένουν οι εταιρείες Dimand και Prodea, οι οποίες μέσω κοινοπραξίας με την EBRD έχουν αναλάβει την ανακατασκευή και κμετάλλευση του εμβληματικού ουρανοξύστη.

Σχεδόν όλοι οι διαθέσιμοι εμπορικοί και  γραφειακοί χώροι έχουν ήδη νοικιαστεί με υψηλά μισθώματα, που θα αποφέρουν σταθερά ετήσια έσοδα στους ιδιοκτήτες-διαχειριστές.

Οι υψηλές αποδόσεις ανεβάζουν την αγοραία αξία του μεγάλου ακινήτου και των επιμέρους χώρων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Dimand θα εξετάσει τους επόμενους μήνες προτάσεις που θα της επιτρέψουν να ρευστοποιήσει μεγάλο μέρος της επένδυσης της με μεγάλο κέρδος.

Το ανακατασκευασμένο κτίριο θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 4 Ιουνίου. Σήμερα στον Πύργο εγκαινιάζεται το νέο υπερκατάστημα Zara, που εκτείνεται σε χώρους 5.900 τμ.

Μεγάλο εμπορικό χώρο καταλαμβάνει και το κατάστημα της αλυσίδας JD Sports, Στους τρεις πρώτους ορόφους του ουρανοξύστη  θα λειτουργήσουν επίσης καταστήματα εστίασης και γυμναστήριο, ενώ οι υπόλοιποι 20 όροφοι περιλαμβάνουν γραφειακούς χώρους

Το κτίριο ανακατασκευάστηκε από την κοινοπραξία Dimand-Prodea- ΕBRD και θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα