Επιχειρήσεις

Dimand: Το opening του Πύργου Πειραιά, τα νέα projects και το μέρισμα το 2025


Εως και διπλάσια κερδοφορία για την Dimand προβλέπει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος - Ποια projects θα ολοκληρωθούν το 2024

Έτος ορόσημο για την Dimand θα είναι το 2024, με τον πρόεδρο και CEO της Δημήτρη Ανδριόπουλο να προαναγγέλλει έως και διπλάσια κερδοφορία για την εταιρεία από τις πωλήσεις πέντε έργων εντός της χρονιάς. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του 2023 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο  γίνει το grand opening του Πύργου Πειραιά, σημειώνοντας ότι όλοι οι χώροι θα έχουν μισθωθεί πλήρως και θα έχουν παραδοθεί στους χρήστες, εντός του προσεχούς Ιουνίου.

Πέντε πωλήσεις το 2024- Ενίσχυση της ρευστότητας και επένδυση 

Το εμβληματικό έργο-και για την Dimand- του Πύργου του Πειραιά που είναι 100% μισθωμένος, θα πωληθεί εντός της τρέχουσας με πιθανό αγοραστή την Prodea AEEAP. Επίσης το business plan της Dimand την πώληση του κτιρίου γραφείων στο δαχτυλίδι της Κηφισίας που έχει μισθωθεί από την PWC, του Μινιόν (είναι πλήρως μισθωμένο), του Hub 26 στη Θεσσαλονίκη και το κτίριο της ΕΕΔΕ στα Κάτω Πατήσια που έχει μισθωθεί από τα ΕΛΤΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand επισήμανε ότι έχει δρομολογηθεί η ανάπλαση του πρώην εργοστασίου της Softex στο Βοτανικό με τη μετατροπή του σε συγκρότημα μεικτών χρήσεων. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με δύο ενδιαφερόμενους για την εγκατάσταση παραρτήματος ιδιωτικού πανεπιστημίου σε τμήμα του ακινήτου συνολικής επιφάνειας ανωδομής 50.000 τ.μ. ήδη έχουν προσεγγίσει την εταιρεία δύο πανεπιστήμια του εξωτερικού για να στήσουν campus στις καινούργιες εγκαταστάσεις. 

Η Dimand προχωρεί τις αναπλάσεις στο κτίριο του FIX στη Θεσσαλονίκη για γραφεία 45.000 τ.μ και στις παλαιές εγκαταστάσεις της Βαλκαν στη ΒΙΠΕ Σίνδου όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη επένδυση σε logistics. Για Softex και Βαλκάν τα exits είναι προγραμματισμένα για το 2026 και για το Fix το 2027.

Project Skyline

Για το project Skyline, η διοίκηση της Dimand υποστήριξε ότι 630 ακίνητα βρίσκονται σε διαδικασία προπώλησης, από τα περίπου 700 του χαρτοφυλακίου. Τα 640 ακίνητα θα πωληθούν και τα υπόλοιπα -κυρίως εμπορικά ακίνητα στο κέντρο και το παλιο κτίριο της Εμπορικής Τράπεζας στην Πλατεία Κοραή - θα αξιοποιηθούν για διάφορες χρήσεις. Η απόδοση του project δε υπολογίζεται σε IRR 25% και 2,5 φορές τα επενδεδυμένα κεφάλαια.

Νέα γενιά έργων

Ο επικεφαλής της Dimand έκανε αναφορά στη νέα γενιά έργων που θα ετοιμάζει η εταιρεία με χρονικό ορίζοντα το 2029, σημειώνοντας ότι: Ετοιμάζουμε τη νέα γενιά έργων με ορίζοντα το 2026 έως το 2029. Θα ανακοινώσουμε νέα συμβόλαια μειωμένου ρίσκου. Αυτό σημαίνει ότι τον μισθωτή και τον αγοραστή θα τον έχουμε εξασφαλίσει απο πολύ νωρίς. Στρατηγική μας είναι να αγοράζουμε φθηνά γιατί το κέρδος δεν προκύπτει από το πόσο πουλάς αλλά από το πόσο αγοράζεις».

Η πορεία της μετοχής και μέρισμα το 2025

Η μετοχή της Dimand που εισήλθε το 2022 στο χρηματιστήριο, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως παραδέχθηκε ο κ.Ανδριόπουλος. Ο τελευταίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες αναφορικά με τη χρηματιστηριακή παρουσία της εταιρείας και άφησε ανοιχτό παράθυρο για απόδοση μερίσματος στους μετόχους, για τη χρήση του 2024. «Το 2024 θα αξιολογηθεί αν θα δοθεί μέρισμα και θα είναι μια απόφαση ουσίας και διαλόγου», τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Dimand