Ενέργεια

Διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για θυγατρική του ΑΔΜΗΕ


Διεθνείς και ελληνικοί όμιλοι του ενεργειακού τομέα, ξένα funds και η κινεζική State Grid αναμένεται να εκδηλώσουν και επισήμως ενδιαφέρον για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού (20%) στην εταιρεία «Ariadne Interconnection», που έχει αναλάβει και υλοποιεί το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Ο ΑΔΜΗΕ που κατέχει το 100% της «Ariadne Interconnection» θα πουλήσει το 20% σε στρατηγικό επενδυτή, μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.  Η διαδικασία ξεκίνησε επίσημα χθες, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην οποία ορίζεται ότι οι δηλώσεις πρέπει να κατατεθούν έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ισχυρή υποψηφιότητα θέτει η κινεζική State Grid, η οποία κατέχει ήδη το 24% του ΑΔΜΗΕ. Ομως οι Βρυξέλλες - και ενδεχομένως η ελληνική κυβέρνηση - δεν επιθυμούν περαιτέρω ενίσχυση της κινεζικής παρουσίας στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν τίθεται περιορισμός ως προς το αντικείμενο δραστηριότητας ή τη μορφή των επενδυτικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Ορίζεται όμως ελάχιστο όριο ιδίων κεφαλαίων, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα