Αγορές

Διατηρείται η ανοδική δυναμική στο χρηματιστήριο - Μπροστά στη μεγάλη αντίσταση ο ΓΔ


Με μικρά καθημερινά βήματα και με τις απαραίτητες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ΧΑ. Η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης δείχνει ότι η αγορά διατηρεί την ανοδική δυναμική της, συντηρούμενη από "καλά νέα" και εισροές φρέσκου χρήματος.

Οι επενδυτές αξιολογούν με θετικό πρόσημο τα μηνύματα από το roadshow του Λονδίνου, που επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον ξένων funds για τοποθετήσεις στην ελληνική αγορά. Ωθηση δίνουν επίσης οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις για διανομή υψηλών μερισμάτων από τις τράπεζες, μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ,

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια εκφράζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές. Οπως επισημαίνουν, οι βασικοί δείκτες έχουν προσεγγίσει περιοχές κρίσιμων αντιστάσεων, όπου ενδέχεται να εκδηλωθεί αυξημένη προσφορά, με ρευστοποιήσεις κερδών που θα ανακόψουν πρόσκαιρα την ανοδική πορεία.

 Για τον Γενικό Δείκτη  επισημαίνεται ότι κρίσιμη περιοχή αποτελούν οι 1.275-1.283 μονάδες. Η αντίσταση αυτή μπορεί να δοκιμαστεί αύριο-μεθαύριο. Σημαντική παράμετρος θα είναι ο όγκος συναλλαγών και του τζίρου. Σήμερα ο τζίρος ήταν ικανοποιητικός: Ανήλθε σε 90,8 εκατ. ευρώ, συν 16,4 εκατ. σε μεταβιβάσεις πακέτων.

Ενδειξη αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος και πρόκριμα για τη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί ο τεράστιος όγκος συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στις μετασυνεδριακές δημοπρασίες. 

Μετοχές και δείκτες

Σήμερα ο  Γενικός Δείκτης κινήθηκε από τις 1.265,99 μονάδες (+0,10%) μέχρι τις 1.272,37 (+0,61%). Εκλεισε στις 1.271,2 μονάδες με άνοδο 0,51%

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,38% κλείνοντας στις 3,095,84 μονάδες. Στο +0,40% ο δείκτης των mid caps.

Με εναλλαγές προσήμου κινήθηκε αρχικά ο τραπεζικός δείκτης, παίρνοντας τελικά ανοδική κατεύθυνση. Πήγε από -0,48% μέχρι +0,55% και τερμάτισε με +0,28%. Eurobank και Πειραιώς +1,1%. Εθνική +0,5%, Optima +0,1%. Στο κόκκινο Alpha και Attica Bank -1,7% Τρ. Ελλάδος -0,3%..

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισαν ΤΕΝΕΡΓΑ +3,5% και Cenergy +1,8%. Ακολούθησαν ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Lamda +1,1%, Motor Oil +1%, Τιτάν και Coca-Cola +0,7%.

Στο κόκκινο μόνον 4 μετοχές: ΕΥΔΑΠ -2,2%, Σαράντης -0,9%, ΔΕΗ -0,6%, Μυτιληναίος -0,5%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα