Αγορές

Διατηρεί το θετικό μομέντουμ το χρηματιστήριο


Σε θετικό μομέντουμ παραμένει το χρηματιστήριο, διατηρώντας τις συντηρώντας τις προσδοκίες για την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

Οι επενδυτές αξιολογούν με θετικό πρόσημο τις ειδήσεις που έρχονται από το roadshow του Λονδίνου και αφορούν το ενδιαφέρον ξένων funds για περαιτέρω διείσδυση στην ελληνική αγορά. Παράλληλα η έντονη φημολογία για διανομή υψηλών μερισμάτων από τις τράπεζες, μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, διατηρεί την πλειοψηφία των τραπεζικών μετοχών στο πράσινο και διαμορφώνει ένα σταθερό βραχίονα στο ΧΑ, το οποίο σήμερα φλερτάρει με τις 1.270 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατεί μικτή εικόνα, με τους επενδυτές να επιχειρούν και να αξιολογήσουν τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει κέρδη +0,91%, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί -0,11% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κερδίζει +0,47%.

Μετοχές και δείκτες

O Γενικός δείκτης κινείται ανοδικά στις 1.266 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,18%, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να ανέρχεται στα 43,25 εκατ.ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά +0,07% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει +0,41%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί -0,12%.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης αυτή της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται +1,32%, της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κερδίζει +0,72% και της Jumbo +0,92%. Στον αντίποδα η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί -1,92% και της ΔΕΗ -0,47%.

Συνολικά 65 μετοχές κινούνται ανοδικά, 38 πττωτικά και 56 παραμένουν αμετάβλητες
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα