Ελλάδα

Διαμάντια, σμαράγδια ή ρουμπίνια; Δείτε ποιος γενέθλιος λίθος σας ταιριάζει!


Έρχεται η στιγμή που πλησιάζουν τα γενέθλια, η γιορτή ή κάποια ειδική περίσταση και το πρώτο δώρο, που σκέφτεστε να προσφέρετε είναι τα χρυσά κοσμήματα. Υπέροχα ως εδώ. Από που όμως να ξεκινήσετε και τι να προσφέρετε;

Μια πολύ καλή ιδέα είναι οι γενέθλιοι λίθοι. Κι αν απορείτε με τι κριτήριο να τους επιλέξετε, συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι είναι και τι σημαίνει ένας γενέθλιος λίθος

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ιδέα των γενέθλιων λίθων είναι πολύ παλιά. Για την ακρίβεια απαντάται πρώτη φορά στους βιβλικούς χρόνους. Λέγεται, ότι κατά τον πρώτο αιώνα, οι ιστορικοί ανακάλυψαν σύνδεση των 12 λίθων, που κοσμούσαν την πανοπλία του Αρχιερέα Ααρών, με τον ζωδιακό κύκλο και τους 12 μήνες του έτους

Από την άλλη πλευρά στην Πολωνία, ήδη από τον 16ο αιώνα, υπήρχε το έθιμο του να φορά κανείς στα γενέθλιά του τον αντίστοιχο λίθο. Ήταν μάλιστα της μόδας να φορά κανείς από έναν πολύτιμο λίθο κάθε μήνα. Την παράδοση συνέχισε ο οίκος Tiffany’s, όταν το 1870 δημοσίευσε ένα φυλλάδιο. Σε αυτό αντιστοιχούσε κάθε μήνα του έτους σε έναν λίθο για να δώσει έμπνευση για δώρο στα αγαπημένα πρόσωπα.

Τη σκυτάλη πήρε τον επόμενο αιώνα η Αμερικανική Ένωση Κοσμηματοπωλών, που κατόπιν συνάντησης το 1912 και το 1952 καθιέρωσε τη λίστα πολύτιμων λίθων αντιστοιχώντας τους με κάθε μήνα του έτους. 

Διαμάντια, σμαράγδια και άλλοι πολύτιμοι γενέθλιοι λίθοι

Διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια: Όλοι οι πολύτιμοι λίθοι, που σαγηνεύουν τα πλήθη αντιστοιχούν σε κάποιον μήνα. Όμως οι γενέθλιοι λίθοι είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται, ότι κάθε γενέθλιος λίθος έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, που συνδέονται με τις ιδιότητες του ζωδίου.

Επίσης σύμφωνα με κάποιους εξυπηρετούν ως ένα μέσο καθαρισμού, εξαγνισμού ή αναζωογόνησης. Η φυσική ενέργεια που έχουν οι λίθοι περιορίζει το άγχος, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων.

Ανακαλύψτε τον γενέθλιο λίθο σας ανάλογα με τον μήνα γέννησης 

Ιανουάριος- Γρανάτης

Όσοι γεννήθηκαν τον Ιανουάριο ανήκουν είτε στο ζώδιο του Αιγόκερω είτε σε αυτό των Ιχθύων. Αυτά τα ζώδια είναι γνωστά για την αφοσίωση, την ευρηματικότητα, την αυτοπεποίθηση, την επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, αλλά και τον δυναμισμό τους. Ο γρανάτης λοιπόν είναι ο ιδανικός λίθος για να τονώσει και να καλλιεργήσει κανείς αυτές τις ιδιότητες. 

Φεβρουάριος - Αμέθυστος

Ο αμέθυστος ενισχύει τη διαίσθηση και καθαρίζει την αύρα, γι’ αυτό ταιριάζει στα ζώδια των Ιχθύων και του Υδροχόου, δύο ζώδια γνωστά για την πνευματικότητά τους.

Μάρτιος - Ακουαμαρίνα

Οι ταραχώδεις Κριοί του Μαρτίου χρειάζονται μια ενέργεια, που θα ηρεμεί τα πάθη τους και θα καταλαγιάζει την έντασή τους. Η ακουαμαρίνα ηρεμεί το μυαλό και εξαγνίζει την ενέργεια.

Απρίλιος - Διαμάντια

Τα διαμάντια βοηθούν στην εξισορρόπηση των τσάκρα. Ενισχύουν το καλλιτεχνικό πνεύμα και τη φαντασία, αρκεί να είναι κάποιος ανοιχτός σε νέες πιθανότητες. Ο Κριός και ο Ταύρος είναι τα ζώδια του Απριλίου. Με τα διαμάντια τα ζώδια αυτά διοχετεύουν δημιουργικότητα κι επιτυγχάνουν σπουδαία πράγματα.

Μάιος - Σμαράγδια

Ο Μάιος είναι ο μήνας που φέρνει την ευρύτητα πνεύματος, καθώς ο ήλιος μετακινείται από τον γήινο Ταύρο στον αέρινο Δίδυμο. Τα σμαράγδια ενισχύουν τη σύνεση καθώς και αυξάνουν τις επαναστατικές ιδέες. 

Ιούνιος - Πέρλες

Τα μαργαριτάρια ή πέρλες φέρνουν την τόσο αναγκαία αίσθηση ηρεμίας και βαθύτερης κατανόησης στις σκέψεις και τα συναισθήματα των Διδύμων και Καρκίνων, που γεννήθηκαν τον Ιούνιο.

Ιούλιος - Ρουμπίνι

Ο Ιούλιος είναι γεμάτος πόθο, θέρμη και ενθουσιασμό. Ο ήλιος φεύγει από τον συναισθηματικό Καρκίνο και περνά στον ενθουσιώδη Λέοντα. Τα ρουμπίνια προσθέτουν πάθος, κουράγιο και θετικότητα στην ενέργεια του Ιουλίου.

Αύγουστος - Περίδοτος

Από τον φλογερό Λέοντα περνάμε στον γήινο Παρθένο, που σημαίνει, ότι η ενέργεια πρέπει να καταλαγιάσει. Ο περίδοτος βοηθά στη χαλάρωση και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων.

Σεπτέμβριος - Ζαφείρι

Τα ζαφείρια είναι γνωστά ως ο λίθος της αγάπης. Φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, όπως υπόσχεται και η κοσμική ενέργεια του Σεπτεμβρίου, καθώς το ζώδιο του Ζυγού είναι ο συμβιβαστής του ζωδιακού.

Οκτώβρης- Οπάλι

Ζυγός και Σκορπιός εστιάζουν στην αφοσίωση και στην αποφυγή των αρνητικών συναισθημάτων, που εμποδίζουν την ανάπτυξή μας.

Νοέμβριος - Τοπάζι

Ο Νοέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας να έρθει κανείς σε επαφή με τον πνευματικό του εαυτό και το τοπάζι είναι ο λίθος, που βοηθά σε αυτό.

Δεκέμβριος - Τυρκουαζ

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας της γείωσης. Σε αυτό βοηθά ο λίθος τυρκουάζ, που συνεισφέρει επίσης στην αυτογνωσία και τη θεραπεία.

Γενέθλιοι λίθοι: Επένδυση αντάξια με την τιμή χρυσής λίρας

Αν ψάχνετε μια επένδυση αντάξια με την τιμή χρυσής λίρας, μπορείτε να τη βρείτε σε δώρα με βάση τους γενέθλιους λίθους. Πέραν της υλικής αξίας που έχουν οι λίθοι, αποτελούν κι ένα προσωποποιημένο δώρο γενεθλίων, με το οποίο δείχνετε στον παραλήπτη πόσο τον σκέφτεστε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις