ΕΥΖην

Διαγωνισμός σεναρίου ταινιών από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου


H ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής για παιδιά είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και για αυτό το λόγο προκηρύσσει Διαγωνισμό Σεναρίου ταινίας μικρού μήκους, η οποία απευθύνεται στις ηλικίες 3-10 ετών.

Στον Διαγωνισμό, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μπορούν να πάρουν μέρος σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, συγγραφείς ή και λάτρεις του κινηματογράφου. Η καταληκτική ημερομηνία για τις προτάσεις είναι η Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, ενώ τα σενάρια θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι: Πάνος Γκένας (αρχισυντάκτης cinemagazine.gr), Ηλίας Καρελλάς (σκηνοθέτης θεάτρου για παιδιά και νέους), Ζακλίν Λέντζου (σκηνοθέτις, σεναριογράφος), Φίλιππος Μανδηλαράς (συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας), Πάολα Σταράκη (υπεύθυνη τμήματος μικρού μήκους ΕΚΚ (1998-2012), μεταφράστρια).

Το σενάριο που θα επιλεγεί θα λάβει το ποσόν των 1.500 ευρώ-χρηματικό βραβείο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η διάρκεια της τελικής ταινίας θα πρέπει να είναι έως 10 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό Σεναρίου στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.