Πολιτική

Δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Την επανεξέταση της στάσης του Ποταμιού, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, προαναγγέλλει, μέσω δηλώσεων του στο News24/7, ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Αμυρας, με αφορμή ανάρτηση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είμαστε "Μακεδόνες" και μιλάμε τη "μακεδονική" γλώσσα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμυράς τόνισε πως θα θέσει το ζήτημα στον πρόεδρο της παράταξης, Σταύρο Θεοδωράκη, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συμπληρώνοντας ότι «το Ποτάμι βρίσκεται ενώπιον μίας ευθύνης, πρέπει να ξανασκεφτεί τη θέση του απέναντι στη Συμφωνία».

Παράλληλα, ανέφερε πως θα ήθελε το κόμμα του να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανεξαρτήτως των όποιων μελλοντικών συνεργασιών και προσέθεσε ότι «ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Κλείνοντας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, υποστήριξε σχετικά με την πρότασή του για προεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ότι το θέμα δεν θα οριστικοποιηθεί τον Μάρτιο, αλλά άμεσα.

Διαβάστε επίσης