Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Παίρνει κοινοπρακτικό δάνειο 500 εκατ. για επενδύσεις


Οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών υπέγραψαν την σύμβαση που αφορά στην έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, ύψους 500 εκατ.ευρώ του ΔΕΣΦΑ. Τα εν λόγω δάνειο θα έχει 12ετή διάρκεια και μέσω αυτού θα χρηματοδοτηθεί-καλυφθεί το επενδυτικό πλάνο του ΔΕΣΦΑ, που αφορά μεταξύ άλλων την επέκταση του δικτύου αερίου, όπως επίσης και την ανάπτυξη νέων υποδομών αποθήκευσης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τους όρους κοινοπρακτικού δανείου που υπέγραψαν Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, καθώς και το ύψος του επιτοκίου. 

Η εν λόγω σύμπραξη (500 εκατ.ευρώ), πάντως, των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, είναι από τις μεγαλύτερες και αναμφίβολα αποτελεί «σταθμό» στον ενεργειακό τομέα και στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων.

Το δεκαετές πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η διοίκηση του ΔΕΣΦΑ, περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ. Σημείο αναφοράς στο επενδυτικό project είναι η δημιουργία υποδομών,  που θα επιτρέψουν τη μεταφορά φυσικού αερίου σε περιοχές όπου δεν υπάρχει δίκτυο μεταφοράς, σε υγροποιημένο ή συμπιεσμένη μορφή με πλοία και βυτιοφόρα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα