Χρηστικά

Δεν «τραβάει» η ρύθμιση για τα κορονοχρέη


Αισθητά χαμηλότερη των προσδοκιών του οικονομικού επιτελείου, είναι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα κορονοχρέη. Το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, καθότι μόνο 54.000 φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, τη στιγμή που ο αριθμός των οφειλετών με χρέη που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της πανδημίας, είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένει σημαντική βελτίωση το επόμενο διάστημα, έως δηλαδή και τις 28 Φεβρουαρίου, όταν και εκπνέει η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Ποιους αφορά η ρύθμιση

Το μέτρο της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας εκτιμάται ότι αφορά 823.000 φορολογουμένους. Στην ρύθμιση έχουν δικαίωμα να ενταχθούν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες αι αυτοαπασχολούμενοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία και άφησαν απλήρωτες και αρρύθμιστες οφειλές προς την Εφορία, οι οποίες βεβαιώθηκαν από την 1η Μαρτίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021.

Οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 36 άτοκες ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης θα ανέρχεται σε 30 ευρώ για ποσά οφειλών μέχρι 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ποσά οφειλών άνω των 1.000 ευρώ.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα μετάπτωσης από τις 12 στις 72 δόσεις, των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, και αφορούν στις περιόδους απασχόλησης από Φεβρουάριο του 2020 έως και Ιούνιο του 2021. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα