Άμυνα & Διπλωματία

Δεν κοπάζει η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα


Η Τουρκία συνεχίζει απτόητη και το 2019 το «γαϊτανάκι» των προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών με αποδέκτη την Ελλάδα. Η Άγκυρα φαίνεται διατεθειμένη να συνεχίσει τον πόλεμο νεύρων προς την Αθήνα και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου όσο και από τις νέες NAVTEX με τις οποίες δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε κακομαθημένο παιδί τον Πάνο Καμμένο και απηύθυνε προειδοποίηση προς την Αθήνα, λέγοντας ότι «προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί ένα ατύχημα, το υπενθυμίζουμε, Αυτό είναι ουσιαστικά μια εξαιρετικά φιλική προειδοποίηση». Στις δηλώσεις του ο Τσαβούσογλου έκανε ξανά αναφορά στα «δικαιώματα» που έχουν η Τουρκία σε Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο, όπου επιχειρηματολόγησε για το δίκαιο της εισβολής το 1974.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα εντείνει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και παράλληλα εκδίδει NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, που για μια ακόμα φορά βρέθηκε στο στόχαστρο της τουρκικής ηγεσίας, απάντησε μέσω Twitter. «Κ. Τσαβούσογλου σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, θα συνεχίσει η Ελλάδα το έργο αυτό επιδιώκοντας την Ειρήνη, υπερασπιζόμενη την Κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες. Δεν σας φοβάται κανείς πια ..»
 

Διαβάστε επίσης