Άμυνα & Διπλωματία

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Απειλεί με «ατύχημα» στο Αιγαίο λόγω Καμμένου


Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα προς την Ελλάδα, με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει πως μπορεί να προκληθεί «ατύχημα» στο Αιγαίο, εξαιτίας των δηλώσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ειδικότερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας σε συνέδριο της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής, τόνισε «Σήμερα στο Αιγαίο δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Και στέλνουμε μια προειδοποίηση στην Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι αποκαλούν τον υπουργό Άμυνάς τους, και λένε "έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί". Ε, τότε συγκρατήστε το "κακομαθημένο σας παιδί", για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας», συμπληρώνοντας η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι «στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση».

Παράλληλα, σημείωσε :«Δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

«Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο», ανέφερε ο Τσαβούσογλου, συμπληρώνοντας «και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι η Άγκυρα θα κάνει γεωτρήσεις «δυτικά της Κύπρου, από το Βορρά έως το Νότο, σε περιοχές που μας καλεί η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" και στη δική μας ΑΟΖ».

Κλείνοντας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας για το Κυπριακό, είπε: «Υπενθυμίζουμε σε κάποιους ανθρώπους που ονειρεύονται, πρέπει να τους το υπενθυμίσουμε, μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατιώτες ούτε να το φαντάζονται. Ξυπνήστε, αν βλέπετε τέτοιο όνειρο».