Ενέργεια

ΔΕΗ: Ράλι μετοχής, η καταστροφολογία απέφερε μεγάλα κέρδη


 Τεράστια κέρδη αποκομίζουν τα χαρτοφυλάκια και οι επενδυτές που αγνόησαν την κυβερνητική κινδυνολογία για τη ΔΕΗ και έσπευσαν να την αξιοποιήσουν, τοποθετώντας κεφάλαια στη μετοχή της δήθεν κινδυνεύουσας με… πτώχευση εταιρείας.

Σε λιγότερους από 7 μήνες η μετοχή της ΔΕΗ έχει σημειώσει άνοδο 215%(!) η τιμή της υπερτριπλασιάσθηκε, ανεβαίνοντας από 1,20 ευρώ σε  3,80 ευρώ!

Σήμερα κερδίζει περίπου 9%, ενώ χθες πήγε +4%. Η νέα μεγάλη άνοδος οφείλεται σε δημοσιοποιηθείσες εκτιμήσεις ότι η ΔΕΗ όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά από την επόμενη χρονιά θα εμφανίζει υψηλή κερδοφορία.

Τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών είχε «πιάσει πάτο» υπό την πίεση άκρατης κινδυνολογίας, υποχωρώντας στα 1,20 ευρώ, ενώ εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια. Πούλησαν κυρίως οι μικροεπενδυτές, αλλά και πολλά χαρτοφυλάκια που οι διαχειριστές τους επηρεάσθηκαν από το κλίμα των ημερών.

Εκτοτε η μετοχή κινείται ανοδικά, σημειώνοντας έντονες διακυμάνσεις την περίοδο της έντονης καταστροφολογίας, όταν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης μιλούσαν ακόμη και για πτώχευση(!) της ΔΕΗ.

Οι διακυμάνσεις αυτές έδωσαν ευκαιρίες για μεγάλη κερδοσκοπική σπέκουλα στη μετοχή, που απέφερε μεγάλα βραχυχρόνια κέρδη

Διαβάστε επίσης