Επιχειρήσεις

Deal στον κλάδο κρέατος - Προς συγχώνευση Φλωρίδης-Νασόπουλοι


Ανατροπές και αναδιάταξη δυνάμεων στον τομέα επεξεργασίας-τυποποίησης και εμπορίας κρέατος φέρνει η σύμπραξη δύο από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες πιθανότατα θα συγχωνευθούν μελλοντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας και συντονισμού των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους κατέληξαν - μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις - οι εταιρείες  Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ και "Αφοί Νασόπουλοι", που συνεργάζονται μέ όλες τις μεγάλες  αλυσίδες σουπερμάρκετ και είναι βασικοί προμηθευτές τους σε τυποποιημένα κρέατα και κρεατοσκευάσματα. Οι δύο επιχειρήσεις προμηθεύουν επίσης εκατοντάδες κρεοπωλεία σε όλη τη χώρα.

Εχει προηγηθεί συμφωνία βάσει της οποίας εκπρόσωποι της κάθε επιχείρησης συμμετέχει στο ΔΣ και στο μάνατζμεντ της άλλης. Ηταν το πρώτο βήμα που οδήγησε στη συμφωνία σύμπραξης με προοπτική τη συγχώνευση. 

Οι δύο εταιρείες έχουν αποκτήσει έκταση 11 στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί νέα μονάδα παραγωγής με συνολική επιφάνεια 25.000 τ.μ.

Με τη σύμπραξη των "Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ και "Αφοί Νασόπουλοι" δημιουργείται ένα επιχειρηματικό σχήμα με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 150 εκατ. ευρώ και συνολικά κέρδη της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ, τα οποία εκτιμάται ότι θα διευρυνθούν με την επίτευξη συνεργειών.

Η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ πραγματοποίησε πέρυσι πωλήσεις 87 εκατ. ευρώ και είχε κέρδη 4,6 εκατ. ευρώ μετά από φόρους.

Η "Αφοί Νασόπουλοι" είχε κύκλο εργασιών 65,8 εκατ. ευρώ το 2021 και καθαρά  κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ μετά από φόρους

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα