Επιχειρήσεις

Deal Intrakat-Ακτωρ: Νέος κολοσσός στις κατασκευές με ανεκτέλεστο 4,4 δισ.!


Μεγάλες ανατροπές και αλλαγές συσχετισμών δυνάμεων στον επιχειρηματικό χάρτη του κλάδου κατασκευών φέρνει η κυοφορούμενη εξαγορά της "Ακτωρ" από την Intrakat των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου, έναντι τιμήματος 220 εκατ. ευρώ. Το deal  αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή τις αμέσως προσεχείς ημέρες, αν δεν ανακύψουν εμπλοκές της τελευταίας στιγμής όσον αφορά την αποσαφήνιση επιμέρους όρων της συμφωνίας.

Η συνένωση δύο ισχυρών δυνάμεων του κλάδου οδηγεί στη δημιουργία ενός κολοσσού με μεγάλη συγκρίσιμα προς εκείνα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που παραμένει στην πρώτη θέση του κλάδου, αλλά θα έχει πλέον να αντιμετωπίσει μία ανερχόμενη δύναμη με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και φιλόδοξους στόχους.

Ενδεικτικό ως προς τα οικονομικά μεγέθη και τις δυνατότητες του νέου σχήματος είναι το γεγονός ότι θα διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο 4,4 δισ. ευρώ και σε πλήρη απασχόληση θα μπορεί να εξασφαλίσει ετήσια έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

Πέρα από την κατασκευαστική δραστηριότητα, ο νέος όμιλος θα επιδιώξει να αποκτήσει σημαντικά μερίδια συμμετοχών σε έργα ΣΔΙΤ, προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερές ροές εσόδων. Πάντως στο deal Intrakat-Ελλάκτωρ δεν περιλαμβάνεται η εταιρεία "Ακτωρ Παραχωρήσεις", η οποία αποτελεί βασικό συστατικό του νέου σχήματος που προσπαθεί να διαμορφώσει η Reggeborgh στον όμιλο Ελλάκτωρ.

  Στον τομέα αυτό θα κινηθεί μέσω συνεργασιών και κοινοπρακτικών σχημάτων. Το δύσκολο κομμάτι για τον νεοπαγή όμιλο θα είναι η ενσωμάτωση του κατασκευαστικού δυναμικού των δύο εταιρειών σε ενιαίο σχήμα, ώστε να προκύψουν μεγαλύτερες συνέργειες και οικονομίες κλίμακος που θα διευρύνουν τα περιθώρια κέρδους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα