Επιχειρήσεις

Big deal στις κατασκευές: Η Intrakat των Καϋμενάκη-Μπάκου εξαγοράζει την Ακτωρ


 Καταλύτης εξελίξεων, ανατροπών και αναδιάταξης του επιχειρηματικού χάρτη στον τομέα κατασκευών αποδεικνύεται η είσοδος στον κλάδο των εφοπλιστών Καϋμενάκη-Μπάκου, που έχουν συγκροτήσει ισχυρό επενδυτικό σχήμα σε συνεργασία με τον Αλεξ. Εξάρχου.

Μέσω της Intrakat, την οποία εξαγόρασαν πρόσφατα και την ενίσχυσαν εν συνεχεία με νέα κεφάλαια, εξαγοράζουν τώρα και την εταιρεία Ακτωρ, κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το deal έκλεισε χθες και θα ανακοινωθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη. Αφορά την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Ακτωρ, που είναι θυγατρική της εισηγμένης “Ελλάκτωρ”. Από πηγές του κλάδου αναφέρεται ότι το τίμημα είναι της τάξεως των 220 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh που ελέγχει μετοχικά τον όμιλο Ελλάκτωρ, έχει χαράξει νέα επιχειρηματική στρατηγική, αποφασίζοντας να αποχωρήσει από τις κατασκευές και να επικεντρώσει τις δραστηριότητες του στις παραχωρήσεις, στο real estate και στην ενέργεια.

Στην “Ακτωρ” είχε βάλει ουσιαστικά “πωλητήριο” πριν από πολλούς μήνες και είχε δεχθεί προτάσεις εξαγοράς από επενδυτικό σχήμα στο οποίο μετείχε ο Δημ. Κούτρας, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Ελλάκτωρ και της Intrakat.

Την προηγούμενη εβδομάδα ως υποψήφιος αγοραστής εμφανίστηκε επίσημα η Intrakat, η οποία γνωστοποίησε στο Χρηματιστήριο πως είχε καταθέσει έγγραφη πρόταση στην Ελλάκτωρ και ανέμενε την απάντησή της. Η Ελλάκτωρ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι παρέλαβε δεσμευτική επιστολή προθέσεως εξαγοράς της θυγατρικής της από την Ιντρακάτ Α.Ε.

Με την εξαγορά της Ακτωρ η Intrakat γίνεται ο δεύτερος σε μέγεθος ελληνικός όμιλος στον κλάδο κατασκευών, διαθέτοντας ανεκτέλεστο πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης των εργασιών του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα