ΕΥΖην

"City as Studio": Η πρώτη μεγάλη έκθεση για το street art


H πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση για την ιστορία του γκράφιτι και της τέχνης του δρόμου θα φιλοξενηθεί σύντομα στο πολιτιστικό κέντρο K11 Musea, στο Χονγκ Κονγκ.

Με την επιμέλεια του Τζέφρι Ντάιτς και την υποστήριξη του K11 Art Foundation, η έκθεση θα συμπέσει με την Art Basel Hong Kong και θα παρουσιάσει πάνω από 100 έργα από 30 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Fab 5 Freddy, FUTURA και Jean-Michel Basquiat, μέχρι τους Barry McGee, Mister Cartoon, KAWS και AIKO.

Με τίτλο "City As Studio" η έκθεση θα αναδείξει τους πολλούς, καινοτόμους εκπροσώπους της τέχνης του δρόμου από τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σάο Πάολο, το Παρίσι και το Τόκιο και θα προβάλει το εύρος και το βάθος της σκηνής του γκράφιτι σε διαφορετικές γενιές, στυλ και γεωγραφικούς χώρους.

Θα είναι μια εμβυθιστική εισαγωγή σε αυτό το ζωτικό κίνημα που συνεχίζει να έχει απήχηση σήμερα σημείωσε ο Τζέφρι Ντάιτς σε δήλωσή του.

Στα σημαντικά εκθέματα περιλαμβάνονται το έργο Valentine (1984) του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, δάνειο από τη συλλογή της Πέιτζ Πάουελ, καθώς και τα πορτρέτα του καλλιτέχνη και του ομότεχνού του, Κιθ Χάρινγκ από τον Σέπαρντ Φέιρι, ο οποίος είναι ανάμεσα στις πολλές θρυλικές μορφές που δημιουργούν γκράφιτι ακόμη και σήμερα.

Έργα της AIKO και της Lady Pink έχουν συμπεριληφθεί επίσης στην έκθεση και δείχνουν πώς οι γυναίκες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν σε ένα είδος, στο οποίο παραδοσιακά κυριαρχούν οι άνδρες.

Ο Τζέφρι Ντάιτς είναι από τη δεκαετία του 1980 υποστηρικτής της τέχνης του δρόμου και κατά τη θητεία του ως διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες (MOCA) και της γκαλερί που φέρει το όνομά του έχει επιμεληθεί περίπου 50 εκθέσεις, στις οποίες αναδύθηκαν έργα από περιθωριοποιημένες κοινότητες και διαφορετικά στυλ έκφρασης.

Η έκθεση "City As Studio" στο K11 Musea στο Χονγκ Κονγκ θα διαρκέσει από τις 20 Μαρτίου έως τις 14 Μαϊου 2023.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα