ΕΥΖην

Thiago Mazza: Ο street artist που μετατρέπει ολόκληρες γειτονιές σε τροπικούς κήπους


Μια φαινομενικά ατέλειωτη ποικιλία λουλουδιών αναφύεται στις τοιχογραφίες του Thiago Mazza καθώς αυτές έρπουν κατά μήκος πεζοδρομίων και τυλίγουν ολόκληρα κτήρια.

Ο με έδρα την Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας καλλιτέχνης δρόμου βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Καμπιντάρτε της Σαρδηνίας, όπου ζωγραφίζει μια εγκατάσταση στο μέσον ενός αγρού, ολοκληρώνοντας μια πολλών μηνών περιοδεία στην Ευρώπη, δημιουργώντας τοιχογραφίες στη Σίντρα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα και την Τσιβιτακαμπομαράνο της Ιταλίας.

Όλα του τα μεγάλης κλίμακας έργα ξεκινούν με φωτογράφιση της χλωρίδας στη διάρκεια εκδρομών του στα δάση.

«Όταν φωτογραφίζω τις συνθέσεις με πραγματικά φυτά, το κάνω με έντονο φυσικό φως ώστε να αιχμαλωτίσω το φως και τη σκιά, την αντίθεση την οποία αναζητώ στις συνθέσεις μου» επισήμανε ο Mazza, επικοινωνώντας με το Colossal. Με αυτόν τον τρόπο, μετατρέπει γυμνές επιφάνειες σε κατάφυτους κήπους, υμνώντας την ποικιλία της φύσης.

Συμμετέχοντας στο φεστιβάλ MURO LX στη Λισαβόνα, ολοκλήρωσε μια διαστάσεων 24 επί 9 μέτρων τοιχογραφία, με βασικό πρωταγωνιστή μια άγρια αγκινάρα, η οποία φιγουράρει στα δύο άκρα του έργου, απεικονιζόμενη σε δύο στάδια της ζωής της.

«Η παράδοση θέλει το λουλούδι σου να καίγεται στη διάρκεια του θερινού ηλιοστάσιου, όπως από τη στιγμή που το βουτήξεις σε κρύο νερό να ανθίζει ξανά. Από “χους εις χουν”, η αγκινάρα εκδηλώνει από μόνη της την αέναη επιστροφή, την άρνηση του θανάτου, την ανάσταση» δήλωσε ο Thiago Mazza.

Πολλές είναι οι συμμετοχές του σε φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο: στα Artscape (Σουηδία), Vukovart (Κροατία), UpFest (Ηνωμένο Βασίλειο), Stenograffia (Ρωσία), IPAF (Μεξικό) και CURA (Βραζιλία).

Στον λογαριασμό του στο Instagram ( https://www.instagram.com/mazzolandia/ ) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τα επόμενα έργα του στο Foz do Iguaçu (την πόλη της Βραζιλίας με το δεύτερο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα στον κόσμο), την Τιφλίδα και τη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Τέχνη