Επιχειρήσεις

Cenergy: Κέρδη +43% και παραγγελίες 700 εκατ. προς εκτέλεση


Υψηλές επιδόσεις επέτυχε κατά το πρωτο φετινό εξάμηνο ο όμιλος της εισηγμένης Cenergy, που δραστηριοποιείται στους τομείς κατασκευής καλωδίων και χαλυβδοσωλήνων, έχοντας ενσωματώσει τις δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες αυτών των κλάδων (“Ελληνικά Καλώδια” και “Σωληνουγεία Κορίνθου” αντίστοιχα).

Περαιτέρω βελτίωση αναμένει στο β' εξάμηνο και στην επόμενη χρήση,  καθώς στην αγορά διαμορφώνονται ευνοϊκές συνθήκες, ενώ ο όμιλος έχει ήδη ανεκτέλεστες παραγγελίες της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ (600 εκατ. ήταν στις 30 Ιουνίου και έκτοτε προστέθηκαν νέες).

“Αιχμή του δόρατος” ο κλάδος καλωδίων, όπου ο όμιλος κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως,  πραγματοποιεί μεγάλες πωλήσεις και έχει κλεισμένα μεγάλα συμβόλαια παραγγελιών.

Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου Cenergy αυξήθηκαν κατά 16,5% στο εξάμηνο και ανήλθαν  σε 486 εκατ. ευρώ, από 417 εκατ. στο αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 12,2 εκατ. ευρώ (+2,5% από πέρυσι).
 Εντυπωσιακή αύξηση 43% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, που ανήλθαν σε 11,6 εκατ. ευρώ, έναντι 8,1 εκατ. πέρυσι.

Επισημαίνεται ότι η Cenergy ανήκει στον όμιλο Βιοχάλκο, αντιπροσωπεύοντας σημαντικό ποσοστό του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα