Ενέργεια

Cenergy: Αλλα 240 χλμ καλωδίων για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο


 Ενα ακόμη μεγάλο συμβόλαιο εξασφάλισε η Cenergy του ομίλου Βιοχάλκο, αναλαμβάνοντας την κατασκευή-προμήθεια-εγκατάσταση 240 χιλιομέτρων υποβρύχιων inter-array καλωδίων για το μεγαλύτερο παγκοσμίως υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στις βορειοανατολικές ακτές της Μ. Βρετανίας.

Η σύμβαση υπεγράφη από την Hellenic Cables, κλάδο καλωδίων της Cenergy, που γίνεται ο μοναδικός προμηθευτής inter-array καλωδίων σ' αυτό το μεγάλο επενδυτικό project.

Το αιολικό πάρκο Dogger Bank αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις - Dogger Bank A, B και C. Κάθε φάση θα έχει εγκατεστημένη ισχύ παραγωγής έως και 1,2 GW. Συνδυαστικά, το έργο των 3,6 GW θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει έως και 6 εκατομμύρια νοικοκυριά συμβάλλοντας ουσιαστικά στον στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα.

Η Hellenic Cables θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει, θα πραγματοποιήσει τους δοκιμαστικούς ελέγχους και θα εγκαταστήσει 240 χλμ. inter-array καλωδίων  και όλα τα σχετικά εξαρτήματα.  Επισημαίνεται ότι η ελληνική εταιρεία έχει ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για άλλα 650 χλμ. inter-array καλωδίων, που θα χρησιμοποιηθούν στις φάσεις Α & Β του ίδιου έργου.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο καθετοποιημένο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023 και η παράδοση θα γίνει σταδιακά σύμφωνα με το πρόγραμμα εκτέλεσης του έργου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα