Επιχειρήσεις

Cenergy: 50 χλμ υποβρύχια καλώδια για αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ


Η Hellenic Cables που αποτελεί κλάδο της Cenergy του ομίλου Βιοχάλκο, ολοκλήρωσε την κατασκευή-παράδοση 50 χιλιομέτρων καλωδίων για την μεταφορά ενέργειας από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Coast Virginia Offshore Wind στις ΗΠΑ.

Η ελληνική εταιρεία είχε αναλάβει  τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την αποθήκευση των υποβρυχίων inter-array καλωδίων 66 kV, τα οποία συνδέουν τις ανεμογεννήτριες με τον υπεράκτιο υποσταθμό.

Με αυτή την ανάθεση, η Hellenic Cables εδραιώνει περαιτέρω την παρουσία της στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, μετά την ανάληψη και του έργου Mayflower Wind στις αρχές του 2020 για την κατασκευή inter-array καλωδίων. Επιπλέον, η ίδρυση της Hellenic Cables America Inc., θυγατρικής πλήρους κυριότητας, παρέχει στους πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ άμεση υποστήριξη και τεχνογνωσία καθ' όλη τη διάρκεια ζωής των έργων τους.

Το έργο θα παρέχει περίπου 2,6 GW καθαρής ενέργειας από θαλάσσια αιολικά πάρκα, αυξάνοντας την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στα νοικοκυριά της Πολιτείας  Βιρτζίνια στις ΗΠΑ. Θα έχει πολλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την περιοχή Hampton Roads. Ταυτόχρονα αποτελεί για ολόκληρη την Πολιτεία της Βιρτζίνια μια ευκαιρία να αποκτήσει καθαρή ενέργεια και να πετύχει τους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς της στόχους.

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την Dominion Energy σε αυτό το εμβληματικό έργο, ένα από τα πρώτα υπεράκτια αιολικά έργα εμπορικής κλίμακας στις ΗΠΑ, με την παγκόσμιας κλάσης τεχνογνωσία μας στον σχεδιασμό και την κατασκευή καλωδίων. Αυτό μας το έργο σηματοδοτεί και τη δική μας συνεισφορά στην προσπάθεια μετάβασης στην καθαρή ενέργεια της Βιρτζίνια, των Ηνωμένων Πολιτειών και του πλανήτη».

Ο Joshua Bennett, αντιπρόεδρος της Dominion Energy για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, δήλωσε: «Η Hellenic Cables είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο και η πολυετής της εμπειρία θα μας βοηθήσει να παρέχουμε καθαρή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στους πελάτες μας στη Βιρτζίνια»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα