ΕΥΖην

Butterfly People: Haute couture ύμνος του Rahul Mishra σε φύση, ομορφιά, ελευθερία (pics)


Φόρο τιμής στη φύση, την ομορφιά και την ελευθερία αποτίει ο Rahul Mishra με τη συλλογή "Butterfly People".

Ο Ινδός σχεδιαστής μόδας παρουσίασε την Haute Couture Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020/21 συλλογή Butterfly People, η οποία είναι εμπνευσμένη από το πνεύμα της συνύπαρξης μέσω της μεταναστευτικής και πανδημικής κρίσης.

«Η συλλογή Butterfly People απαντά σε μια απλή, αλλά πολύ επίκαιρη ερώτηση: “ποια είναι η σημασία της υψηλής ραπτικής σε τέτοιες στιγμές;”.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν μια περίοδος που όλοι στο ατελιέ αγωνιστήκαμε μαζί. Το “μαζί” είναι η πιο σημαντική λέξη εδώ. Διασφαλίσαμε ότι κάθε τεχνίτης θα έχει υποστήριξη παρά το επίσημο lockdown σε εθνικό επίπεδο και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων.

Rahul Mishra, F/W 2021/22 Haute Couture

Ήμασταν ανήσυχοι, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, γιατί όλα φαίνονταν αβέβαια. Αλλά ήμασταν μαζί – σε πνεύμα συνεργασίας» ανέφερε ο σχεδιαστής μόδας με έδρα το Νέο Δελχί.

«Η υψηλή ραπτική αποδείχθηκε ένα άλμα πίστης. Μας ένωσε, καθώς αρχίσαμε να σκεφτόμαστε, να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε από την ασφάλεια των σπιτιών μας και να δημιουργούμε τα πρώτα δείγματα με λίγα κεντήματα στο στούντιο.

Συχνά με ρωτούν για την ανάγκη των ρούχων που είναι τόσο πολυτελή, με τέτοιο επίπεδο λεπτομέρειας και υπερβολής. Η βασική ιδέα πίσω από την πολυτέλεια που προσπαθούμε να προωθήσουμε είναι να πιέσουμε για βιώσιμη απασχόληση της βιοτεχνίας.

Rahul Mishra, F/W 2020/21 Haute Couture, Butterfly People

Πράγματι, υπάρχει μια ατάραχη έκφραση της τέχνης μέσα από τα μοτίβα μας, αλλά κάθε βελονιά, κάθε κόμπος σχετίζεται στενά με το παρόν και το μέλλον ενός τεχνίτη, που έχει πληγεί από την πανδημία. Ο μεγαλύτερος ισοπεδωτής, που δεν είδε φυλή, θρησκεία ή κοινωνική ιεραρχία, έφερε μαζί του μια θάλασσα αλλαγής» υπογράμμισε ο Rahul Mishra.

Ο Ινδός σχεδιαστής για να περιγράψει τη συλλογή του χρησιμοποίησε τον αφορισμό του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν:

«"Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό", είπε η πεταλούδα. "Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι"».

Διαβάστε επίσης