Τράπεζες

BofA: Πώς αποτιμά τις ελληνικές τράπεζες


Θετική είναι η αποτίμηση της Βank of America για την πλειοψηφία των συστημικών τραπεζών. Συγκεκριμένα σε έκθεσή της που αφορά τις τραπεζικές μετοχές των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης, η BofA υποστηρίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες απομείωσαν σημαντικά τα «κόκκινα» ανοίγματα και βελτίωσαν αισθητά την ποιότητα ενεργητικού τους, αναμένοντας, μάλιστα, ότι εντός του 2022 θα ανεβάσουν και τους δείκτες αποδοτικότητας.

Η Βank of America δίνει σήμα στους επενδυτές για αγορά της μετοχής των Εθνική Τράπεζα, Αlpha Bank και Eurobank, ενώ αντιθέτως για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η σύσταση είναι underperform. 

Ειδικότερα η BofA δίνει την καλύτερη τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζα με 3,30 ευρώ, ενώ για την Alpha Bank η τιμή στόχος είναι 1,45 ευρώ. Στο 1,15 είναι για τη μετοχή της Eurobank, ενώ για την Πειραιώς η τιμή στόχος εδράζεται στο 1,40 ευρώ.

Η Bank of America, σε πρόσφατη έκθεσή της, προβλέπει ότι η οικονομία της χώρας μας θα «τρέξει» με το άκρως εντυπωσιακό 8,6% το 2021!

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αναθεώρησε επί τα βελτίω κατά 3 μονάδες την προηγούμενη εκτίμησή του, αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας την τρέχουσα χρονιά, ενώ ανοδική-έστω και μικρού βεληνεκούς-, είναι η αναθεώρηση για το 2022. Η BofA προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,8% έναντι 3,5% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, ενώ για το 2023 η οικονομία θα φρενάρει στο 2,5%.

Στην έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, εκτιμά ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας, θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με το  μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ειδικότερα προβλέπει ότι ο δείκτης τιμών θα διαμορφωθεί σε 0,4% το 2021, αλλά το 2022 θα εκτοξευθεί στο 2022, για να υποχωρήσει ελαφρώς στο 1,6% το 2023.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα