Οικονομία

Αxia: Tο εκλογικό αποτέλεσμα φέρνει πιο κοντά την επενδυτική βαθμίδα


Πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα έρχεται η Ελλάδα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η εκτίμηση της Axia,η οποία επισημαίνει ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, μπορεί να εφαρμόσει ανεμπόδιστα τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική της ατζέντα.

Σημείο αναφοράς της εν λόγω ατζέντας, όπως επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα, είναι οι πιο τολμηρές, υπέρ της ανάπτυξης και υπέρ της αγοράς μεταρρυθμίσεις με στόχο τον μετασχηματισμό της χώρας. Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία θα διατηρήσει την ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια «δεδομένων των θετικών καταλυτών που έρχονται, όπως ταμείο ανάκαμψης, οι αυξημένες ιδιωτικές επενδύσεις, ο ισχυρότερος χρηματοοικονομικός τομέας και η πλεονεκτική θέση συγκεκριμένων τομέων όπως ο τουρισμός και η ενέργεια.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνει η Axia, ο προϋπολογισμός προβλέπεται να διατηρήσει πρωτογενή πλεονάσματα, οδηγώντας σε μείωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ.

Σ’ ό,τι αφορά στον εθνικό στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, η Axia προβλέπει ότι καταστεί εφικτός έως τα τέλη του 2023.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα