Τράπεζες

Attica Bank: Warrants αντί μετοχών και επανατιτλοποίηση δανείων


Η έκδοση warrants υπέρ του Δημοσίου έναντι απαιτήσεων από αναβαλλόμενους φόρους και η επανατιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου δανείων που είχε δοθεί το 2017 στην Aldridge, θα είναι οι δύο επόμενες κινήσεις για την κεφαλαιακή ενίσχυση και την ουσιαστική εξυγίανση της Attica Bank.

Το σχέδιο έχει πάρει “πράσινο φως “από την ΤτΕ και την κυβέρνηση, που έχουν επίσης συμφωνήσει  για την ένταξη της επανατιτλοποίησης στο πρόγραμμα “Ηρακλής”, ώστε η τράπεζα να εξασφαλίσει κρατικές εγγυήσεις.

Παράλληλα με την διευθέτηση που προβλήματος που έχει ανακύψει με την πρώτη τιτλοποίηση, η Attica Bank θα πουλήσει το 20% που κατέχει στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων “Αρτεμις” , η οποία απεδείχθη μη αποτελεσματική και δεν επέτυχε τους στόχους όσον αφορά τις ανακτήσεις από τιτλοποιηθέντα δάνεια.

Με την ολοκλήρωση αυτών των κινήσεων η τράπεζα θα βελτιώσει αισθητά τους κεφαλαιακούς της δείκτες, θα μειώσει δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μπορεί να προσβλέπει σε πρόσθετα οφέλη από την εκκαθάριση “κόκκινων” απαιτήσεων.

Διαβάστε επίσης