Τράπεζες

Attica Bank: Πολλά "αγκάθια" στο δρόμο προς την ΑΜΚ - Πηγαίνουν πίσω οι προθεσμίες


Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι συζητήσεις για την οριστικοποίηση και την αποσαφήνιση των τελικών όρων συμμετοχής του επενδυτικού σχήματος Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου (Thrivest) στην ΑΜΚ της Attica Bank και την εν συνεχεία συγχώνευση της με την Παγκρήτια Τράπεζα.

 Προβληματισμός επικρατεί όσον αφορά τις μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ και την υλοποίηση της πρώτης φάσης του σχεδίου στρατηγικής διαχείρισης των NPEs.

Ανοιχτά προς συζήτηση παραμένουν επίσης σημαντικά θέματα, όπως ο τρόπος συμμετοχής της Thrivest στην αύξηση κεφαλαίου, η μη άσκηση από το ΤΧΣ των warrants, οι όροι της συγχώνευσης με την Παγκρήτια κλπ.

Οι εκκρεμότητες αυτές και οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την Thrivest αναγκάζουν τη διοίκηση της Attica Bank να παρατείνει κατά ένα μήνα την προθεσμία ολοκλήρωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, που είχε οριστεί στις 31 Μαρτίου.

Τραπεζικοί παράγοντες εκτιμούν ότι στην πορεία της διαπραγμάτευσης θα ανακύψουν νέα προβλήματα, που θα καθυστερήσουν περαιτέρω την υλοποίηση της κατ' αρχήν συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα