Τράπεζες

Attica Bank -Ellington -Thrivest: Ο “καυγάς για το πάπλωμα” των 9 εκατ ευρώ


 Σάκκος του μποξ για τα ελληνικά οικονομικά και χρηματιστηριακά ΜΜΕ έχει γίνει η αμερικανική Ellington, που προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο της Attica Bank και τελικά αποσύρθηκε, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για την Thrivest των Καυμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου.

Το αμερικανικό fund βρίσκεται στο στόχαστρο συνεχών επιθέσεων, με κατηγορίες και σκανδαλολογικές αποκαλύψεις σχετικά με το ρόλο του στην ΑΜΚ της τράπεζας και τη σχέση του με την κυπριακή offshore Rinoa, που ενεπλάκη στην υπόθεση.

Καταγγελίες διατυπώνονται για σωρεία παραβάσεων τραπεζικών και χρηματιστηριακών κανόνων, πολλή “σκόνη” έχει σηκωθεί και το παζλ γίνεται περίπλοκο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει παρέμβει ακόμη, φοβούμενη προφανώς ότι δεν πρόκειται να... βγάλει άκρη και εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να προκαλέσει μεγαλύτερη αναταραχή.

Αλλωστε, η πολεμική κατά της  Ellington δεν αφορά κατ' ουσία τη νομιμότητα ορισμένων ενεργειών της και την τήρηση κανόνων. Ο “καυγάς γίνεται για το πάπλωμα”. Το οποίο... αξίζει εν προκειμένω 9 εκατ. ευρώ.

Τοσα είχε υποσχεθεί να δώσει “αέρα” η Thrivest των Καυμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου στην Ellington, προκειμένου να πάρει τη θέση της στην ΑΜΚ της Attica Bank και να προχωρήσει εν συνεχεία στην υλοποίηση του σχεδίου ανάταξης-εξυγίανσης και απόκτησης του ελέγχου της τράπεζας.

Με τις εξελίξεις που ακολούθησαν το αμερικανικό fund παρακάμφηκε, η Thrivest μπήκε στην Attica Bank ως μεγαλομέτοχος-στρατηγικός επενδυτής, υπό τον όρο μάλιστα ότι η τράπεζα θα συγχωνευτεί με την Παγκρήτια – και ετσι οι εφοπλιστές θα αποκτήσουν πλήρη μετοχικό έλεγχο.

Τώρα οι νέοι μεγαλομέτοχοι της Attica Bank (Καυμενάκης-Μπάκος-Εξάρχου μέσω Thrivest) αρνούνται να δώσουν τα 9 εκατ. ευρώ στο αμερικανικό fund. Λένε ότι μπήκαν στην Attica Bank χωρίς τη συνδρομή της Ellington, σε συμφωνία με τους άλλους βασικούς μετόχους (το ΤΜΕΔΕ, το ΤΧΣ και τις 4 συστημικές τράπεζες).

Ο πόλεμος γίνεται λοιπόν για να αναγκαστεί η Ellington να αποχωρήσει, εγκαταλείποντας την απαίτηση της για τα 9 εκατ. ευρώ...

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα