Επιχειρήσεις

Η Ellington περιπλέκει το παζλ στην Attica Bank – Πιέζει για ξεκαθάρισμα η Thrivest


 Ενώ οι νέοι μεγαλομέτοχοι της Attica Bank καταστρώνουν σχέδια για την “αναστήλωση” και την ενίσχυση της, ώστε να καταστεί ο 5ος πόλος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τον ρόλο της αμερικανικής Ellington στις προηγηθείσες προσπάθειες εξυγίανσης και κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας.

Η υπόθεση συσκοτίζεται μετά την επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή η Ellington προ την Attica Bank, όπου αναφέρει ότι “επέτρεψε” στην Thrivest των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου να συμμετάσχει στην πρόσφατη ΑΜΚ της τράπεζας.

Η διατύπωση αυτή προκαλεί νέα ερωτηματικά, καθώς το αμερικανικό επενδυτικό fund επέμενε μέχρι τώρα ότι δεν συμμετείχε στην ΑΜΚ των 240 εκ. ευρώ, ούτε στην -αποδειχθείσα προβληματική – τιτλοποίηση «Άρτεμις» που έγινε το 2017, και ότι δεν συνδέεται με τις εταιρείες RINOA και Ellington Solutions, οι οποίες εμφανίστηκαν να εμπλέκονται στην ΑΜΚ και στην τιτλοποίηση.

Το θέμα συναρτάται πλέον και με ζητήματα εσωτερικής διαχείρισης της τράπεζας, που θα διερευνηθούν μελλοντικά, κατ' απαίτηση των νέων μεγαλομετόχων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός στη ΓΣ της Attica Bank, οι εκπρόσωποι της Παγκρήτιας και της Thrivest (που ελέγχουν το 10,5%), ρητώς δήλωσαν ότι για τα πεπραγμένα της χρήσης 2022 δεν απαλλάσσουν από οποιαδήποτε ευθύνη τα τρία πρώην μέλη του ΔΣ της τράπεζας (Ειρήνη Μαραγκουδάκη, Πάτρικ Χόρεντ και Μάρκο Κούτη), που ήταν εκπρόσωποι της Ellington.

Το πρέσινγκ θα συνεχιστεί από την πλευρά της Thrivest/Παγκρήτιας, που θα επιδιώξει να καθαρίσει την “κόπρο του Αυγεία” στην Attica Bank, πριν εισφέρει νέα κεφάλαια και πριν ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Παγκρήτια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα