Αγορές

Ασκήσεις ισορροπίας στο ΧΑ με το βλέμμα στο placement της Πειραιώς


Επιφυλακτικότητα, κατοχύρωση θέσεων και επιλεκτικές κινήσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, όπου το κέντρο βάρους «πέφτει» στο placement της  Τράπεζας Πειραιώς. Η προσοχή των επενδυτών εντός και εκτός των ελληνικών τειχών βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Fed για τα επιτόκια. 

Το ψυχολογικό κλίμα παραμένει θετικό, καθώς επικρατεί η εντύπωση ότι η αγορά βρίσκεται στην αφετηρία νέου ανοδικού κύκλου, έχοντας πλέον κατοχυρώσει ως νέα βάση στήριξης τις 1.420 μονάδες.Θετικοί καταλύτες το εν εξελίξει placement της Πειραιώς, τα μεγάλα επιχειρηματικά deals και τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2023 που ανακοινώνουν μεγάλες επιχειρήσεις.

Λίγες ώρες πριν κλείσει το ηλεκτρονικό βιβλίο για το placement της Πειραιώς και ενώ οι προσφορές προσεγγίζουν ήδη τα 10 δισ. ευρώ - αντιστοιχούν δηλαδή σε αριθμό μετοχών περίπου 7πλάσιο από το διατιθέμενο 27%-, το ΤΧΣ ανέβασε τον πήχη για το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών.

Η δημόσια προσφορά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «στενεύει» στο πάνω άκρο του αρχικούς εύρους (3,7-4 ευρώ ) και κλείνει στα 3,9-4 ευρώ.

Στις ευρωαγορές, όπου οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της Fed και τις αυριανές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. O γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει +0,08%, ο βρετανικός δείκτης ενισχύεται κατά +0,30% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 έχει κέρδη +0,07%.

Μετοχές και δείκτες 

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.431,16 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,02%, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 33,45 εκατ. ευρώ.

Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί σε στενό εύρος διακύμανσης 6,34 μονάδων. Κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.427,08 μονάδες (-0,27%) και υψηλότερη τιμή στις 1.433,42 μονάδες (+0,17%).αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 33,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,08%. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά +0,29%

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+1,54%), της Quest Συμμετοχών (+1,47%) και της Eurobank (+1,10%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (-5,16%), του ΟΛΠ (-1,35%) και της Coca Cola HBC (-1,00%).

Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 48 πτωτικά και 25 παραμένουν σταθερές.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα