Τράπεζες

Ανέβασε τον πήχη για Πειραιώς το ΤΧΣ – Στα 3,9-4 ευρώ το εύρος τιμής του placement


Οι προσφορές για το placement της Πειραιώς ξεπερνούν τα 10 δισ.ευρώ

Λίγες ώρες πριν κλείσει το ηλεκτρονικό βιβλίο για το placement της Πειραιώς και ενώ οι προσφορές προσεγγίζουν ήδη τα 10 δισ. ευρώ - αντιστοιχούν δηλαδή σε αριθμό μετοχών περίπου 7πλάσιο από το διατιθέμενο 27%-, το ΤΧΣ ανέβασε τον πήχη για το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών.

Η δημόσια προσφορά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «στενεύει» στο πάνω άκρο του αρχικούς εύρους (3,7-4 ευρώ ) και κλείνει στα 3,9-4 ευρώ.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΤΧΣ: Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, στη συνεδρίασή του στις 5 Μαρτίου 2024, ανακοινώνει σήμερα στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €3,90 σε €4,00 ανά Προσφερόμενη Μετοχή («Στενότερο Εύρος Τιμών»). Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών.

Οι διαχειριστές της δημόσιας προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις για την αγορά Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

Στόχος η είσοδος μακροπρόθεσμων επενδυτών

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το Sin,  με βέβαιη πλέον την υπερκάλυψη της προσφοράς στο πολλαπλάσιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην τελική τιμή διάθεσης και στις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει το placement  στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας, με την απόκτηση σημαντικών πακέτων από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους και μεγάλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Το Ταμείο θέλει να διασφαλίσει ότι στην Τρ. Πειραιώς θα εισέλθουν μακροπρόθεσμοι επενδυτές, που θα παραμείνουν με διάθεση να την στηρίξουν σε οποιαδήποτε δυσκολία και στην αναπτυξιακή της προσπάθεια. Γι αυτό, κατά την επιλογή του τελικού μείγματος επενδυτών το ΤΧΣ θα δώσει βαρύτητα στην "ποιότητα" τους και εν συνεχεία θα λάβει υπόψη το ύψος των οικονομικών προσφορών τους.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην ικανοποίηση αιτημάτων-προσφορών από  διεθνώς  αναγνωρισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μακροπρόθεσμους επενδυτές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κλπ

Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τον νέο μετοχικό "χάρτη" που θα διαμορφωθεί στην Πειραιώς, όπου μεγαλύτερος μέτοχος θα παραμείνει το επενδυτικό σχήμα του Τζον Πόλσον με 18,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα