Πολιτική

Άρχισαν τα όργανα... Άρση ασυλίας Πολάκη εισηγείται η πλειοψηφία


Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για δύο δικογραφίες που εστάλησαν στη Βουλή εισηγήθηκε η σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι 8 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ και δύο κατά ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής της Α' Αθηνών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής στον οποίο αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί ο εγκαλούμενος για την παροχή εξηγήσεων.

Η πρώτη δικογραφία κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας. Ο πρώην υπουργός τηλεφώνησε στον μεγαλοτραπεζίτη λίγο πριν εξεταστεί η υπόθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα με το μεγάλο καταναλωτικό δάνειο που έλαβε από την Attica Bank. Εκείνη η συνομιλία διέρρευσε δίχως την συναίνεση του κ. Στουρνάρα σε Μέσο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση.

Ο δεύτερος φάκελος κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή, προανήγγειλε ...ρεβάνς κατά των πολιτικών του αντιπάλων που πρωτοστάτησαν στις κατηγορίες εναντίον του για υποθέσεις σκανδάλων  στην Υγεία (Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ).

Διαβάστε επίσης