Τουρισμός

Άρωμα Άνοιξης αναβλύζει στο "Dollywood"


Το άρωμα της Άνοιξης αναβλύζει στο θεματικό πάρκο της Dolly Parton, στην περιοχή Smoky Mοuntain της Πολιτείας του Τενεσί.

Η Άνοιξη έχει αποτυπωθεί στο "Dollywood". Με περισσότερα από μισό εκατομμύριο ανθισμένα λουλούδια και εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, το πάρκο ανοίγει τις πύλες του με τα κατάλληλα μέτρα εξαιτίας του κορονοϊού και τις αποστάσεις ασφαλείας. Για ακόμη μια χρονιά, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Λουλουδιών & Τροφίμων.

«Η τοποθεσία ήταν πραγματικά η έμπνευση για αυτό το φεστιβάλ», λέει η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας.

«Όταν ήμουν μικρό κορίτσι, μου άρεσε η Άνοιξη γιατί όλα φαινόταν τόσο φωτεινά. Ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει κι εσύ νιώθεις ότι μπορείς να βγεις έξω. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο για εκείνες τις ανοιξιάτικες μέρες ήταν τα λουλούδια που άρχιζαν να ανθίζουν σε όλους τους λόφους», εξηγεί.

Η είσοδος του πάρκου είναι μία πολύχρωμη οροφή με κρεμασμένες ομπρέλες, που ονομάζεται "Umbrella Sky". Το πάρκο έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος από την ίδρυσή του και τώρα φιλοξενεί θεματικές ενότητες και μεγάλα γλυπτά από λουλούδια.

H ηθοποιός γεννήθηκε το 1946 στο Πίτμαν Σέντερ του Τενεσί και ήταν το τέταρτο από τα δώδεκα παιδιά του αγρότη Ρόμπερτ Λι Πάρτον. Μεγάλωσε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, τις οποίες περιγράφει στο τραγούδι «Coat of many colors» του 1971. Οι στίχοι του μιλούν για ένα παλτό που η μητέρα της έφτιαξε από κουρέλια, αλλά επένδυσε με αγάπη. Η Πάρτον το λάτρεψε, παρά τα χλευαστικά σχόλια των συμμαθητών της.

Φέτος το επίκεντρο του φεστιβάλ, είναι ξανά αυτό το «πολύχρωμο παλτό», ένα λουλουδένιο γλυπτό με την ίδια ονομασία «Coat of Many Colors», το οποίο το αφιερώνει στη μητέρα της.

«Μου αρέσει πολύ που φτιάξαμε αυτή τη όμορφη εμφάνιση της μαμάς μου με όλα αυτά τα υπέροχα λουλούδια. Είναι ξεχωριστό για μένα και ξέρω ότι θα ήταν πολύ περήφανη γι' αυτό», λέει η σταρ.

Ίσως η πιο συναρπαστική πτυχή του φεστιβάλ «Food & Flower Festival» -σύμφωνα με την ίδια- είναι η προσθήκη μουσικών παραστάσεων. «Φέτος είμαι πολύ ευτυχισμένη γιατί έχουμε όλα τα λουλούδια του κόσμου στο πάρκο και φέρνουμε τη μουσική στο φεστιβάλ. Πραγματικά θα κάνει ολόκληρο το πάρκο να νιώσει τόσο χαρούμενο και ζωντανό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις πολλές φιλανθρωπικές δράσεις στις οποίες έχει αναλάβει πρωτοβουλία, ο μύθος της αμερικανικής country σκηνής είναι και αυτή για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Τον περασμένο Απρίλιο, όταν η ερευνητική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Vanderbilt εργαζόταν για την ανάπτυξη του εμβολίου για λογαριασμό της Moderna και χρειαζόταν απεγνωσμένα πόρους για να συνεχίσει το έργο της, η Dolly Parton δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια.

Διαβάστε επίσης