Πολιτική

Αποκλείει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ ο Χ. Καστανίδης


Αποκλείει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Χάρης Καστανίδης, ενώ για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι προϋποθέτει κλίμα εμπιστοσύνης - το οποίος όμως δεν υπάρχει τώρα.

Μιλώντας στην "Εφ. Συν" για την υποψηφιότητά του, τη φυσιογνωμία και το σχέδιο ανάκαμψης του ΚΙΝΑΛ, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η κεντροαριστερά είναι ένας "πληγωμένος πολιτικός χώρος" και για να ανασυνταχθεί χρειάζεται μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες, που προϋποθέτουν σοβαρές ηγετικές ομάδες. Για το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι δεν πρέπει να παραμείνει ένα "καχεκτικό κόμμα που ζει στη σκιά άλλων κομμάτων, μικρός διάδοχος μιας λαμπρής παράταξης που άλλαξε την Ελλάδα".

Ως προς τις δικές του προτάσεις για την περαιτέρω πορεία και την πολιτική φυσιογνωμία του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καστανίδης αναφέρει:

Προτεραιότητά μου είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, την ώρα που οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες ιδέες ηττώνται από τις κρίσεις και τα γεγονότα. Στη βάση των ιδεών αυτών θα συγκροτήσουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα ριζικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στο κράτος, στους θεσμούς, στην παιδεία, στις δομές υγείας και πρόνοιας, στη δικαιοσύνη (...)

Πρέπει να μιλήσουμε για τις ανάγκες της χώρας και τις ελπίδες των ανθρώπων της, να δημιουργήσουμε έναν ορίζοντα βιώσιμων προσδοκιών. Οσο δεν το κάνουμε, θα είμαστε σε στασιμότητα

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης