Τράπεζες

Attica Bank: Αποφάσεις για το ιδιοκτησιακό μέλλον της με Ellington ή Thrinvest


 Καθοριστικές για το ιδιοκτησιακό μέλλον της Attica Bank και τη μελλοντική μετοχική της σύνθεση  ενδέχεται να αποδειχθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ τη τράπεζας. Οι αποφάσεις  θα αφορούν την κατανομή 300 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ στην κάλυψη πιθανών πρόσθετων ζημιών από τιτλοποιήσεις, η οποία αποτελεί ουσιαστικά πρόκριμα για τη συμμετοχή ή μη της Ellington στην ΑΜΚ.

Από την απόφαση αυτή και από τη συνακόλουθη στάση του αμερικανικού fund  θα εξαρτηθεί πιθανότατα και η συμμετοχή ή μή της Thrinvest των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου, η οποία έχει εκδηλώσει επισήμως ενδιαφέρον να καλύψει μεγάλο μέρος της ΑΜΚ, εισφέροντας έως και 100 εκατ. ευρώ.

Ανοιχτό -θεωρητικά – παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής και των δύο υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών (της Ellington και της Thrinvest), που θα οδηγήσει στη συγκρότηση ενός ευρύτερου σχήματος ελέγχου της τράπεζας και θα διευρύνει τη μετοχική βάση της.

Η πλευρά των εφοπλιστών έχει αποσαφηνίσει ότι δεν συναρτά τη συμμετοχή της με τη συμμετοχή ή μη άλλων δυνητικών επενδυτών - εν προκειμένω της Ellington.

Οι εξελίξεις πάντως ενισχύουν την εκτίμηση ότι η αρχική συμφωνία  ΤΧΣ- Ellington/ΤΜΕΔΕ για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank κατά 490 εκατ. ευρώ, δεν πρόκειται να τηρηθεί και  ότι το ξένο fund δεν θα μπεί στην ΑΜΚ, αφήνοντας “χώρο” στην Thrinvest των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου.

Σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να διατηρήσει τις μετοχές που κατέχει και το ποσοστό συμμετοχής του να μειωθεί δραστικά με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ. Το πιθανότερο είναι να τις πουλήσει εν συνεχεία στην Thrinvest , η οποία φιλοδοξεί να αποκτήσει τον έλεγχο της Attica Bank και μέσω συγχωνεύσεων (Παγκρήτια) και εξαγορών (Συνεταιριστική Σερρών κλπ) να την καταστήσει ισχυρό 5ο πόλο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα